24 / 04 / 2024

Melikgazi'de ulaşım projeleri sürüyor!

Melikgazi'de ulaşım projeleri sürüyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan altınoluk ile Karacaoğlu semtlerine olmak üzere 2 üst geçit yaptırılacağını bildirdi.



Trafik akışının güvenli ve seri olmasına nasıl önem veriliyor ise yaya geçişlerine de daha büyük önem ve hassasiyet gösterdiklerini hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan altınoluk ile Karacaoğlu semtlerine olmak üzere 2 üst geçit yaptırılacağını bildirdi. Yayalara özel geçişler yaptıklarını ve özürlüler için ayrı geçişler ve güzergahlar oluşturarak ışıksız bir trafik akışı sağladıklarını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Battalgazi Bulvarı ile Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerine olmak üzere iki ayrı üst geçit yapılacağını bunun için erikli proje çalışmasının başlatıldığını kaydetti. Yaya güvenliği için yapılacak üst geçitlerin birer beton yığını olmayacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Melikgazi Belediyesi olarak trafik akışına özellikle güvenli ve seri olmasına büyük önem veriyoruz. Biliyoruz ki yollar bir şehrin kan damarlarıdır. Bu nedenle imar planlarındaki yolları açtığımız gibi alternatif yollara da önem veriyoruz. 

Ancak daha da önem verdiğimiz yayaların yol güvenliği ve geçişleridir. Bu amaç için yayalara özel yollar ve geçişler inşa ediyoruz. Trafik akışının yoğun ve seri olduğu alanlarda ise yaya güvenliği için ışıklı geçişler yapıyoruz. Ancak şehrin iki ayrı bölgesinde iki adet üst geçit yaparak trafik akışını seri yaparken yaya geçişlerini de güvenlikli yapacağız. Bunun için üst geçit inşa edeceğiz. Projeleri çizilen üst geçitler için inşaat çalışması bu yıl sonunda başlayacaktır. Üst geçitler modern, mimari ve ışıklı olup asansörlü olacaktır. Işıklandırmayı güneş enerjisinden alacaktır. Karacaoğlu Mahallesi Battalgazi Bulvarı belediye blokları önü ile Altınoluk Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı okul önüne inşa edilecektir. Bu çalışma bizim birey odaklı hizmete olan hassasiyetimizin bir ifadesidir. " 


Star Bayram 


Geri Dön