19 / 04 / 2024

Memur ve emeklinin maaş zammı ne kadar olacak? Hesaplamalar yapıldı! 10 bin lirayı geçecek mi?

Memur ve emeklinin maaş zammı ne kadar olacak? Hesaplamalar yapıldı! 10 bin lirayı geçecek mi?

Memur zammı ve emekli zammı için Kasım ayı enflasyon rakamları beklenirken, 5 Aralık Pazartesi günü Ocak zammı için 5 aylık rakamlar netleşmiş olacak.



SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları da aynı anda açıklanacak. AA Finans’ın Kasım ayı aylık enflasyon beklentisi yüzde 3,10 olurken, tahmini rakamlara göre emekli ve memur zammı için rakamlar tek tek hesaplandı. İşte o rakamlar...

Emekli ve memur zammı için Kasım ayı enflasyonu merakla bekleniyor. Ocak 2023 zammı için 5 Aralık Pazartesi günü açıklanacak olan enflasyon rakamı TÜİK tarafından saat 10.00’da paylaşılacak. Ekim ayı enflasyonu ile ilk 4 ayda memur ve memur emeklileri için yüzde 11,84, SSK ve Bağ-Kurlular da yüzde 10,84 zam oranı kesinleşti. AA Finans’ın Kasım ayı enflasyon beklenti anketine göre ise bu oranların memur ve memur emeklisi için yüzde 15,27, SSK ve Bağ-Kur emeklileri içinse yüzde 14,27 olacağı tahmin ediliyor.. Fakat en net rakam Aralık ayı enflasyonunun açıklanması ile belli olacak. Tahminen memur maaşları ortalama olarak 10 bin liranın üzerine çıkacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön