29 / 03 / 2024

Memur ve memur emeklileri dikkat! Ne kadar zam gelecek?

Memur ve memur emeklileri dikkat! Ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca memur ve memur emeklisini çok yakından ilgilendiren toplu sözleşme zammı ile ilgili görüşmeleri ve pazarlık süreci devam ediyor...



Memur sendikaları, hükümet tarafından yeni bir teklif haberi bekliyor. Hükümet, 2022 yılının ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023 senesinin ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları teklif etmişti. Milyonşarca memur ve memur emeklisinin 2022 ve 2023 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, 2 Ağustos tarihinde başlayan süreç devam ediyor.

A Haber'de yer alan habere göre; görüşmelerin kalan bölümünde, tüm kamu görevlilerini ilgilendiren ve 11 hizmet koluna ilişkin taleplerin görüşmeleri tamamlanırken, maaş ve maaş artışlarına odaklanıldı.

Hükümetin 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci altı ayında yüzde 6+6'lık teklifini ve enflasyon farklarını yetersiz bulan memur sendikaları devletten yeni bir teklif beklemeye başladı. 

Memur ve memur emeklileri dikkat! Ne kadar zam gelecek?

"UZLAŞIYLA İMZALANMAK İSTİYORUZ"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, AA muhabirine yapmış olduğu açıklamada Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'in ortak isteğinin taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022 yılında yüzde 21, 2023 yılında yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artış olduğunu anımsattı.

Hükümetin 2022 yılı için sunduğu zam teklifinin talep ettiklerinin yarısı düzeyinde olduğunu ve seyyanen zammı içermediğini belirten Tonbul, şöyle konuştu: "Türkiye Kamu-Sen ile ortaklaşa hazırladığımız talepler, ekonomik şartlar ve kamu çalışanlarının görüşleri dikkate alınarak belirlendi. Enflasyon, döviz kuru, altın fiyatları ve kamu çalışanlarının alım gücü göz önünde bulundurulduğunda taleplerimiz oldukça mantıklı ve makul. Bu ayın başında başladığımız yasal müzakere süresi 22 Ağustos'ta sona eriyor. Hükümet yeni teklif sunmakta geç kaldı. Önümüzde sadece iki gün var. Bu süreçte saatler bile önemli. Hükümet bir an önce taleplerimizi karşılayacak bir teklifte bulunmalı. Biz bu sözleşmenin uzlaşıyla masada imzalanmasını istiyoruz."

Memura ve memur emeklilerine toplu sözleşme zammı!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön