24 / 04 / 2024

Memur zammı için gözler ocak ayında! 2023 Memur zammı ne kadar olacak?

Memur zammı için gözler ocak ayında! 2023 Memur zammı ne kadar olacak?

Memur zammı, son altı aylık enflasyon oranına göre şekillenecek. Merkez Bankası'nın açıklamış olduğu sene sonu enflasyon tahmini sonrası gözler ve kulaklar ise 2023 Ocak memur maaşlarına çevrildi. İşte detaylar…



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yeni senede artış yapılacağını duyurmuştu. Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte üç aylık oran netleşirken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası sene sonu enflasyon beklentisini açıkladı. Piyasa Katılımcılar Anketi'ni yayımlaması sonrası ise gözler, "Yeni memur zammı ne kadar olacak?" sorusuna çevrildi. İşte detaylar…

ÜÇ AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ!

Geçtiğimiz temmuz ayında memur maaşlarına uygulanmış olan %41,69'luk zammın üzerinden üç ay geçti. Temmuz ayı enflasyonu %2,37, ağustos ayı enflasyonu da yüzde 1,46 olarak açıklandı. Eylül ayı enflasyon rakamlarıysa bir önceki aya göre 3,08 oranında kayıtlara geçti.

Haziran ayında yapılmış olan zammın ardından temmuz ayının bir önceki ay yani haziran ayına göre, ağustos ayının temmuz ayına göre ve eylül ayının ağustos ayına göre de enflasyon farkları toplandığında ortaya çıkan enflasyondaki yüzde 6.91 artış TÜİK tarafından tespit edilerek kayıtlara geçti.

MERKEZ BANKASI’NIN SENE SONU BEKLENTİSİ YÜZDE 65 SEYİRLERİNDEYDİ

Merkez Bankası’nın gerçekleştirmiş olduğu anketine göre sene sonu enflasyon beklentisi yüzde 65 seyirlerinde.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konu ile ilgili olarak, "Küresel ekonomik krizin Türkiye’ye olan etkileri sebebi ile sıkıntı yaşayan herkesi rahatlatacak adımları attık, atmaya da devam edeceğiz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar da tüm kısımların gelirlerini ciddi bir şekilde sene başından itibaren tekrar çıkararak enflasyonun refah kaybını aşama aşama şekilde gidermekte kararlıyız."

Memur zammı için gözler ocak ayında! 2023 Memur zammı ne kadar olacak?


Geri Dön