26 / 04 / 2024

Menderes Türel: Hizmetlerimiz Türkiye’ye örnek oldu!

Menderes Türel: Hizmetlerimiz Türkiye’ye örnek oldu!

10 yıl boyunca alt yapıdan üst yapıya, sağlıktan spora önemli hizmet ve projelere imza atan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Hizmetlerimiz Türkiye’ye örnek oldu” dedi. 



Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar Antalya’nın her ilçesine eşit hizmet götürmeye gayret ettiklerini söyleyen Başkan Türel, “Çevreye ve doğaya saygılı projelerimizle Antalya’yı dünya çapında bir kültür şehri yapma gayretindeyiz” dedi.

Takvim'de yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi olarak yalnıza merkezde değil, 19 ilçede ve kırsalda alt yapı, üst yapı, sağlık ve eğitim başta olmak üzere sosyal ve kültürel projelere ağırlık verdiklerini söyleyen Türel, “Eğer Büyükşehir Kanunu değişmemiş olsaydı, köylere yatırım bütçesini 10 kat artırmasaydık daha birçok köyümüzün yolu ve suyu yapılmamış olurdu. Ama gidilmeyen köy bırakmadık, bırakmayacağız” diye konuştu.

ÇEVRECİ PROJELERLE TARİHE GEÇECEĞİZ

Çevreci projelerle doğaseverleri ve hayvan severleri de unutmayan Başkan Türel, 4 yılda 2.5 milyon ağaç, 21 milyon çiçek dikildiğim, 960 bin metrekare yeşil alan yapıldığını söyledi. Türel, Konyaaltı sahili projesinin yeşil ve çevre dostu bir proje olarak Antalya tarihine geçeceğini ifade etti. Çöpten elektrik üreten atık ve dönüşüm tesislerinin önemli yatırımlar olduğunu vurgulayan Türel, “Katı atık tesisimiz 30 bin konutun tükettiği elektriği üretmeye başlamıştır. Yakında 90 bin konut elektriği kadar elektrik üretecek. Yani büyük bir ilçenin elektriğini çöpten üretmiş oluyoruz. Bir taraftan güneş enerjisiyle elektrik üretiyoruz, diğer taraftan çöpten elektrik üretiyoruz” açıklamasını yaptı.


Geri Dön