24 / 04 / 2024

Şahinbey Belediyesi kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek oluyor!

Şahinbey Belediyesi kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek oluyor!

Kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırma ve konut çalışmasına dev bütçe ayıran ve Türkiye'ye örnek gösterilmesiyle dikkatleri üzerine çeken Şahinbey Belediyesi, son 4 yılda 262 Milyon TL'lik kamulaştırma yaptı...



Kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırma ve konut çalışmasına dev bütçe ayıran ve Türkiye'ye örnek gösterilmesiyle dikkatleri üzerine çeken Şahinbey Belediyesi, son 4 yılda 262 Milyon TL'lik kamulaştırma yaptı. 


Belediye, kendi imkanları ve ekipleriyle değer tespitini yaptığı 11 bin bağımsız bölümün de 2268'inin yıkımını gerçekleştirerek ilçeyi kötü görünümden kurtaracak modern konutlann yapımı için harekete geçti. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu. 

Türkiye'ye örnek gösterilen kentsel dönüşüm çalışmalarımızın sonucunda Şahinbey, bir taraftan kendini yenilerken, diğer yandan modem, depreme dayanıklı ve sosyal donatı alanlarıyla ortaya çıkmış olacak'dedi. 


Şahinbey, Türkiye'nin 3'ncü Büyük İlçesi 782 bin 899 kişilik nüfusu ik- hızla gelişen Türkiye'nin 3'ncü büyük ilçesi konumunda olan Şahinbcy'in yüzde 8ffindc çarpık yapılaşmanın hakim olduğunu belirten Başkan Tahmazoğlu, "sadece 4 yıldaki 96 bin 7(X) kişi nüfus artışı olmuştur. Bu durumda yapılması 5 bin modern konut yapıyoruz Kentsel dönüşüm yanı sıra modern konut çalışmalarını da birlikte yürüttüklerini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "yıkımı gerçekleştirilen alanların hemen projesini yapıyoruz. Şu anda yıktığımız yerlere 379 adet 2+1,3+1 daire ve iş yeri inşa etmeye başladık. Bu alanda ilk etapta 379 adet I , -T * '.v&r gereken iki şey var. Bir eskiden yapılan çarpık binaların kentsel dönüşümle yenilenmesi. İki: yeni çarpık bina yaptınlmaması konusunda kararlı bir tutum sergilenmesi ve bunun yanı sıra yeni konutların yapımı konusunda gerek belediye gerekse özel sektörün önünün açılması ve teşvik edilmesi. Biz bu çalışmaların 3 ayağını birden devreye soktuk. 


Bütçemizi 7 Kat Arttırdık 2009 yılında göreve geldiğimizde 92 milyon TL bütçemizi 2013 yılında 637 milyon 350 bin TL'ye çıkartarak, bütçemizi 7 kat arttırdık. Son dört yılda kentsel dönüşüm için 262 Milyon TL'lik kamulaştırma yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktarın ifadesiyle bu da Türkiye'de bir ilk. Sayın Bakanımız, hiç bir belediyenin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kamulaştırma ic;in bu kadar bir bütçe ayırmadığını ifade etti ve Şahinbey Belediyesinin kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek bir çalışma sergilediğini her programda açıkça zikrediyor. Şu ana kadar değer tespiti yapılan 11 bin bağımsız bölümden 2268'inin yıkımını gerçekleştirdik. 5 Ekim'de Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalanna Şahinbey Belediyemizde katıldı. Şuanda sadece belediye olarak 5 bin konut biz yapıyoruz. Son 4 yılda ise Müteahhitlere 35 bin konut ruhsatı verdik. Bu çalışmaların sonucunda Şahinbey, bir taraftan kentsel dönüşümle kendini yenilerken, diğer yandan modern, depreme dayanıklı ve sosyal donatı alanlarıyla ortaya çıkmış olacak. 'dedi. 


Mavi Kent Konutla konut ve 24 adet işyeri 400 gün sürede tamamlanarak, 2013 yılı sonu gelmeden vatandaşianmıza tesfim edilecek. Kentsel dönüşüm çalışmalar sadece bununla sınırlı değil. Ayrıca Kahvelipınar ve Güzelvadi'de 40 bin ve 12 bin metre karelik alanlan TOKl'ye verdik. Onlar da çalışmalannı Yeşil Vadi Konutları yürütüyorlar."dedi. Çarpık yapılaşmayı önlemek için de çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan Tahmazoğlu, 7 milyon metre karelik bir alam kapsayan Yeşilvadi projesinin başlangıç noktasında 702 konutun bu yıl içinde tamamlanacağını dile getirdi. 


YENİ HALİ


 7 kilometrelik sokak sağlıklaştırma çalışması Sokak Sağlıklaştırma projesi kapsamında Burada restorasyonuna başladığımız 4 çalışmaların devam ettiğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Tekke Caminden Kabasakal Cami'ne kadar olan alanda Şehitler Caddesi dahil olmak üzere tüm sokaklann yıl sonuna kadar sokak sağlıklaştırmasının tamamlanacağını belirterek "toplamda 7 Kilometrelik bir sokak sağlıklaştırma çalışması yapmış olacağız."dedi. 


Gaziantep Kültür yolunun devamını sağlayacak olan sokak sağlıklaştırma çalışmalannı yerinde inceleyen Başkan Tahmazoğlu, "2012 yılında başladığımız Pişirici'den Şıh Camine kadar olan Pişiriri, Übeydullah, Müftüoğlu ve Şıh Hamam sokaklannda sokak sağlıklaştırma çalışmalanmızda cephe yenileme tamamlandı. Zemin döşemeleri hızlı bir şekilde yapılıyor. 

Tarihi yapımının restorasyonu bu ay içinde tamamlanacaktır. Şimdi ise Şıh Cami sokakta sokak sağlıklaştırma çalışmasına başladık. 22 evin kamulaştırmasının ardından yıkımlannı gerçekleştirerek yaptığımız Şıh Fetullah parkımızın devamını da Şıh Camine kadar yapacağız. Ayrıca Şıh cami ve Şıh hamamı karşısındaki evlerin kamulaştırmasını yaparak, evleri yıkıyoruz. Burayı da meydan yapacağız. 


86 Bin m7 Biyolojik Gölet 12 km uzunluğunda, 50 m genişliğinde yol Çocuk Oyun Alanl.ırı, Bisiklet ve Yürüyüş Yollan 8 Biri Kişilik Amfi Tiyatro Türkiye'nin en büyük parkını yapıyoruz Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 7 milyon metrekare alan üzerinde yapımına başlanan ve 150 bin kişinin y aşayacağı Yeşilvadi Projesi kapsamında 35 bin konul yapılacağını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İstihdamın sağlanacağı ve modern yaşam alanlarının olacağı proje kapsamında Şehir trafiğini rahatlatacak olan Havaalanı yolunu burç kavşağına bağlayacak 12 Km. uzunluğunda 50 metreli yol çalışmasının da başladığını söyledi. Yeşilvadi projesinin Gazianlcp'in değişim projesi olduğunu kaydeden Başkan Tahmazoğlu.

"Yeşilvadi projemiz içinde ayrıca kesintisiz 1 milyon 7(K) bin metrekare büyüklüğünde Türkiye'nin en büyük parkını bölgemize kazandıracağız. Bu bölgemizde kamulaştırma çalışmalarımızı tamamlandık. Parkımızın yapımına başladık. Hedefimiz bu projemizi bu yıl içinde tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmaktır, "dedi. 


Posta Gazetesi 


Geri Dön