28 / 03 / 2024

Antalya kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek olacak!

Antalya kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek olacak!

Bir yandan vizyon projeler ile geleceğin Antalya'sını inşa eden Büyükşehir Belediyesi; diğer yandan da Kepezaltı ve Santral Mahalleleri'nde Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor.



Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Kepezaltı-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi, Kruvaziyer Liman Projeleri gibi öne çıkan projeleriyle Antalya, global yatırımcıların gözdesi haline geliyor. Vizyon projeler, yeni cazibe merkezileri ve yeni yatırımlar Antalya'mn marka değeri artıyor. Bir yılda tam 100 projeyi hayata geçirerek eşine az rastlanacak bir başanya imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel; belediye olarak en önemli amaçlarının emlak değeri başta olmak üzere şehrin gayrimenkul değerini 3-4 kat arttırmak olduğunu vurguluyor.

 

Dünya'nın birçok yerinde kullanılan "Visit Antalya" sloganına, "Invest in Antalya" şeklinde ilave yapan ve dünyanın her yerinden yatırımcıları Antalya'ya davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel; "Tarihinden aldığı ilhamla medeniyetleri, kültürleri buluşturan; yılda 150 milyon geceleme yapılan, yılda 60 bin konut satılan ve yabancıların konut alımında Türkiye lideri, yabancı sermayeli şirket sayısında Türkiye ikincisi olan Antalya için misyonumuz '5 yıldızlı dünya şehri' kurmaktır" diyor. 


GÜNEY ANADOLU'NUN ÇILGIN PROJESİ


 Son bir yıl içerisinde 100 projenin hayata geçirildiği Antalya'da en çok konuşulan proje "Antalya'nın Çılgın Projesi" olarak nitelendirilen Boğaçayı Projesi oldu. 


Tamamlandığında 6 kilometrelik Konyaaltı Sahili'ne 40 kilometre daha ekleyecek olan projeyi Belediye Başkanı Türeli şöyle tanıttı: "Boğaçayı'na yapacağımız proje ile Konyaaltı'nı Venedik gibi yapacağız. 

Boğaçayı, Antalya'nın geleceğine yön verecek. 

Kanal İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci çılgın projesi. Boğaçayı Projesi içerisinde yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanlan, restoranlar yer alacak. Yaklaşık maliyeti l milyar lira olması beklenen Boğaçayı Projesi kapsamında 40 kilometrelik yeni bir sahil oluşturulacak." 


DÜNYA'NIN EN GÜZEL SAHİLİ BURADA 

640 kilometre sahili bulunan Antalya, Dünya'nın en güzel plajlanna ve koylanna sahip. Kentin birçok noktasından izlenebilen 6 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Plajı ise önümüzdeki turizm sezonuna hazır olacak yeni yatınmlar ile baştan ele alınarak ve içinde sosyal alanlar, kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir çehreyle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Dünyamn en büyük parklarından bir olacak projede; yeşil alanlar denize kadar kesintisiz ulaşacak, vatandaşlar için sahil önünde hiçbir engel ve duvar olmayacak şekilde düzenleniyor. 


KRUVAZİYER LİMANI ANTALYA'YI KANATLANDIRACAK 

Büyükşehir Belediyesi'nin gözde projelerinden biri de turizm sektörüne yeni bir soluk katacak olan kruvaziyer liman projesi. Şehir merkezine yakın ve dev yolcu gemilerinin uğrayabileceği Kruvaziyer Limanı Projesi ile Antalya kanatlanacak. 


Antalya'yı yat turizminin yeni çekim haline getirecek nehir marinaları yapılacak. Projede kruvaziyer yanaşma iskelesi uzunluğu 845 metre olacak. 2 adet 345 metrelik, l adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda iskeleye yanaşabilecek. 


Kentsel dönüşümde örnek olacak


Bir yandan vizyon projeler ile geleceğin Antalya'sını inşa eden Büyükşehir Belediyesi; diğer yandan da Kepezaltı ve Santral Mahalleleri'nde Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor. 


Antalya'yı kanatlandıracak dev proje hayata geçtiğinde bölgenin kalkınmasında önemli bir adım atılmış olacak. Bölgenin gayrimenkul değerinin de en az 2-3 kat artış göstermesi bekleniyor. Yeni proje ile yeşil alanları bol. meydanları bol. okullara yaya gidilebilen, her türlü sosyal imkânı olan bir yaşam alanı inşa edilecek. 


Yeni Şafak


Geri Dön