26 / 04 / 2024

Nilüfer Sitesi'nin kentsel dönüşümü Türkiye'ye örnek olacak!

Nilüfer Sitesi'nin kentsel dönüşümü Türkiye'ye örnek olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sitelerinde kentsel dönüşüm hareketi başlatan Nilüfer Sitesi sakinlerinin örnek bir çalışmaya adım attıklarını belirterek, "Nilüfer Sitesi'nin başlattığı kentsel dönüşüm çalışması, Türkiye'ye örnek olacak" dedi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sitelerinde kentsel dönüşüm hareketi başlatan Nilüfer Sitesi sakinlerinin örnek bir çalışmaya adım attıklarını belirterek, "Nilüfer Sitesi'nin başlattığı kentsel dönüşüm çalışması, Türkiye'ye örnek olacak" dedi. Nilüfer Sitesi'nin eski binalarının yıkılması öncesinde konuşan Başkan Altepe, "Nilüfer Sitfesi sakinleri, 17 Ağustos 1999 depreminin ardından, 16 yıldır deprem korkusuyla yaşadı. Bursa ve Marmara Bölgesi'nin deprem kuşağında olması en büyük sıkıntılardan... Bizler her zaman 'önce insan, önce insan hayatı' diyoruz. Canlar gidince hangi yönetici çıkıp bunun hesabını verebilecek, kim nasıl sorumluluk alacak? Bu yüzden önceden önlem alınmalıdır. Problemler zamanında çözülmeli" dedi. 


SAĞLIKLI BİNALARDA YAŞAM 

Nilüfer Sitesi sakinlerinin, kendi çabalarıyla hayatlarını kurtarmak için yoğun gayret gösterdiklerini belirten Başkan Altepe, "180 daire, sağlıklı binalarda yaşamalı. Bu proje, hem Bursa'da hem de Marmara ve Türkiye'deki tüm deprem bölgeleri için örnek. Bizler de kendi hayatlarını kurtarmak için çabalayan bu insanlara destek olalım" dedi. 


Emeğin gururu 

180 daireden oluşan Nilüfer Sitesi'nin yenileme projesi kapsamında, 4 bin m2 taban alanında 6 blok ve işyerinden oluşan site ve çevresinde toplamda yaklaşık 70 bin m2 yeşil alanın olacağı belirtildi. 18 dönüm içerisinde daha önce 5600 metrekare olan yeşil alan miktarının da 14 bin metrekareye çıktığı ifade edildi. Konuşmaların ardından Başkan Altepe, site sakinleriyle birlikte yıkımı başlattı. 


Yeni Şafak


Geri Dön