26 / 04 / 2024

Üsküdar’daki dönüşüm Türkiye’ye örnek olacak!

Üsküdar’daki dönüşüm Türkiye’ye örnek olacak!

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ”Üsküdar’da başlayan dönüşüm, her ayrıntısıyla Türkiye’ye örnek olacak" dedi.



 

Üsküdar Belediyesi Örnek Dönüşüm kapsamında Güzeltepe’de, Batman Sarıgül İnşaat Şirketi ile ilk protokolünü imzaladı. Protokol imza törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ak Parti İlçe Başkanı Halit Hızır, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da katıldı.

 

Üsküdar Belediyesi’nin, Örnek Dönüşüm projesi ile kentsel dönüşüm olgusunu değiştirdiğini söyleyen Başkan Hilmi Türkmen, ”Üsküdar’da başlayan dönüşüm, her ayrıntısıyla Türkiye’ye örnek olacak. Bu nedenle ‘Üsküdar’da kentsel dönüşüm yok, Örnek Dönüşüm var’ diyoruz. Örnek dönüşüm, daha güvenli bir hayat, daha iyi bir yuva ve daha huzurlu bir gelecek için ülkemizi ve şehrimizi yeniden yapılandırma projesidir,” dedi.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, otoparkı, çocuk oyun alanları ve yürüyüş alanları ile yeni bir yaşam alanı oluşturulacağını belirterek, “Üsküdar’ın boğaz bölgesinde 16 mahallede imar sorunu vardı, hepsini çözüme ulaştırdık. Şuanda Kirazlıtepe Mahallesi ve Yavuztürk Mahallesinde geri dönüşüm projemiz devam ediyor. Güzeltepe Mahallemizde de yeni bir projeye başlıyoruz. Güzeltepe de belediyemize ait 38 dönümlük arazi üzerine 5 katlı, 4+1 300’e yakın daireyi 2018’in sonuna tamamlayacağız. Bugün imzalayacağımız sözleşmenin ardından inşaata başlayacağız. Örnek dönüşümlerin sayısını artıracağız,” diye konuştu.


Üsküdar Belediyesi


Geri Dön