20 / 04 / 2024

Kocaeli'deki dönüşüm Türkiye'ye örnek olacak!

Kocaeli'deki dönüşüm Türkiye'ye örnek olacak!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’ni ziyaret eden Başkan Nevzat Doğan, “Hep birlikte sadece Kocaeli’ne değil, Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz” dedi.



İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’ni ziyaret eden Başkan Nevzat Doğan, “Hep birlikte sadece Kocaeli’ne değil, Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz” dedi.


İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Körfez Mahallesi’nde bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’ni ziyaret etti. Doğan, ziyarette yeniden başkan seçilen Tolga Ok ve yönetimini tebrik edip başarılar dileğinde bulundu. Şube Başkanı Tolga Ok ve yönetim kurulu üyelerince sıcak ve samimi bir şekilde karşılanan Başkan Doğan yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Her zaman güzel, sağlam yapılar yapma çabası içerisindesiniz. Şehrimize ve ülkemize güzel hizmetler yapıyorsunuz. Sizlerin başarısı şehirlerin başarısı ve dolayısıyla ülkelerin başarısı olarak değerlendiriliyor. İzmit Belediyesi olarak biz de bunun önem ve bilincindeyiz. Elimizden geldiğince de sizleri desteklemeye ve çalışmalarınızda önünüzü açmaya gayret ediyoruz. Şehrimizde sizlerle yapılacak çok iş var. Özellikle depremden kalma yapıları istediğimiz gibi toparlayamadık.

 

GELECEĞİN İZMİT’İ

Hükümetimiz kentsel dönüşüm adına çok önemli adımlar atıyor. Ancak kanunu, yönetmeliği ne kadar güzel çıkarırsanız çıkarın önemli olan o ruhu uygulamalara taşıyabilmektir. Ne yazık ki, o ruhu biz istediğimiz aşamada uygulamaya taşıyamadık. Türkiye için çok önemli olan bir bölgede, şehirde faaliyet gösteriyoruz. Böyle bir şehirde ancak sizler gibi vizyon sahibi, donanımlı kişilerle örnek işler ortaya çıkarılabilir. Bir ilçe belediyesi olarak, bu konuda üzerimize düşen bütün adımları atmaya çalışıyoruz. Sizlerin önünü açmak, şehrimizi deprem sürecinde oluşan birtakım olumsuzluklardan kurtarmak için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Gelecek yüzyılın İzmit’ini inşa etmek amacıyla destekler veriyoruz.

 

DÖNÜŞÜM OLACAK

Şehrin en gözde fakat en zor alanlarından biri olan Cedit Mahallesi’nde kentsel dönüşüm yapılacak. Ön çalışmalar yapıldı, şuan hak sahiplerinin tespiti ve değerlendirme sürecindeyiz. Bundan sonraki süreçte sizlerden de destek alacağız. Bölgedeki kentsel dönüşümün ana felsefesi oradaki insanların mağduriyetini gidermenin ötesinde, şehre yeni heyecan katacak bir yapılaşmayı başlatmak ve onu bir domino etkisiyle şehrin tüm bölgelerine yaymaktır. Onun için bu çalışmayı belediyenin bir rantı olarak değil, şehre yapılan bir yatırım olarak görüyoruz. Şehrin silüetine imkân tanımasını istiyoruz. Belediye Başkanı olarak, bu şehre değer katacak çalışmaları benimsiyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Hep birlikte sadece Kocaeli’ne değil, Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz.”

 

BİZİ ANLAYAN BAŞKAN

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok da,  Doğan’a ziyaret ve düşünceleri için teşekkür ederek, “İkinci kez geldiğimiz yönetimimizle birlikte daha faydalı işler yapmanın çabası içerisindeyiz. Bizi ne kadar önemsediğinizin farkındayız Bilime, teknolojiye, sanata, mimarlığa, mühendisliğe ne kadar önem verdiğinizi ve desteklediğinizi hepimiz çok iyi biliyoruz. İzmit Belediyesi sınırları içerisinde bizlere karşı her zaman yapıcı, kolaylaştırıcı ve destekleyici oldunuz” şeklinde konuştu.

 

İZMİT BELEDİYESİ GİBİ OLSA

Sonrasında konuşan yönetim kurulu üyesi Murat Aytuğ Yüksel ise “İzmit Belediyesi’nin bütün birimlerinde titiz, hızlı ve yapıcı yaklaşımı görmek bizleri fazlasıyla memnun etmektedir. İzmit Belediyesi’ndeki bu hassasiyet ve duyarlılığın diğer belediyelerde de olması en büyük dileğimizdir. Diğer belediyelerde bir ruhsatı aylar sonra alabilirken, İzmit Belediyesi’nde bu işimizi 3-4 günde halledebiliyoruz. Başta Belediye Başkanı olarak sizlere ve bütün  çalışanlarınıza ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.



Kocaeli Manşet


Haber Çayırova Kocaeli Pusula Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Kocaeli Yapı Müteahhitleri Demeği Başkanı Zekai İren ve yönetim kurulu üyeleri, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı makamında ziyaret etti. Dernek yönetiminin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Doğan "şehrîmizdekı inşaat sektöründe ciddi hareketlenmelerin yaşandığı bir dönemdeyiz. 

Dolayısıyla sizlerin sektörünüzde yapılacak çok iş, konuşulacak çok konu var. İnşaat sektöründe ürütülen çalışmaların hem şehir, em müteahhitler ve çalışanlar yönünden daha iyi yürütülmesi açısından daha sık bir araya gelinmesi gerektiğini düşünüyorum. Şehrimizde geçmişten gelen bir. plansız yapılaşma mevcut. Özellikle depremden sonra hasar görmüş yapılar, kentsel dönüşümle ilgili konular, şehrin süliyotıni değiştirecek vizyon projelerle ilgili dana çok bir araya gelmeli daha KENTSÇL DÖNÜŞÜMÜ ÖNEMLİ Kentsel dönüşüm konusunu çok önemsiyorum. Özellikle bu dönüşüm sürecinde özel sektörün dalıa fazla rol almasını inanıyor ve savunuyorum. Belediye Başkanlığım süresince de bunu sürekli dile getirdim, getirmeye de devam edeceğim İzmit Belediyesi olarak, bu kapsamda şehrin geneline vönelik bir proje hazırlayıp Büyükşenir Belediyemize sunduk. 

Sunduğumuz çalışmada müteahhitlerin daha fazla inisiyatif alması ve teşvik edilmesi konusuna vurgu yaptık. Umarım çıkan sonuçta bu doğrultuda olur. Hem sağlık, hem "estetik, hem de gelecekteki şehircilik açısından da memnuniyet uyandıracak bir çalışma olur" dedi. 


Çayırova Kocaeli Pusula


Geri Dön