19 / 04 / 2024

Yunusemre'deki dönüşüm Türkiye'ye örnek olacak!

Yunusemre'deki dönüşüm Türkiye'ye örnek olacak!

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm projesinde çıkarılmak istenen spekülasyonlara karşılık cevap verdi. 



Kentsel Dönüşüm Ofisi önünde açıklamalar yapan Başkan Çerçi, “Türkiye’nin en güzel şehir merkezini Yunusemre’de kuracağız. Bunu yaparken de hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi. 

Yunusemre Belediyesi’nin kentin merkezini oluşturmak için yola çıktığı Laleli, Mesir, Mutlu ve Lalapaşa Mahallelerinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesinde planlar askıdan indi. Kamu kurumları, meydanı, yeşil alanları, konutlarıyla birlikte depreme dayanıklı, modern yapıların yer alacağı projeyle ilgili çıkarılmak istenen spekülasyonlara ilk ağızdan yanıt geldi. Kentsel Dönüşüm Ofisi önünde düzenlediği toplantıyla sorulara cevap veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, modern bir kent merkezi projesini hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Vatandaşların sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Çerçi, “Yönetime gelir gelmez vatandaşımızın sağlam yapılarda oturması için çalışmalarımıza başladık. Meydanıyla, kamu kurumlarıyla, yeşil alanlarıyla, okullarıyla, ibadethaneleriyle, ticaret alanlarıyla bir şehir merkezi projesi için yoğun mesai harcıyoruz. Bunun için planlarımızı hazırlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yolladık. Planlar 30 Mart Cuma Günü askıdan indi. Bundan sonra mimari tasarım süreci başlayacak. Bu süreç sonrasında projenin maketi hazırlanarak hak sahiplerine gösterilecek. Sonrasında hak sahiplerimizle görüşmelerimiz başlayacak. Bu da tamamlandıktan sonra proje etaplar halinde ihaleye çıkarılacak” dedi. 


 


Geri Dön