28 / 03 / 2024

Nilüfer Sitesi’nin kentsel dönüşümü, örnek olacak!

Nilüfer Sitesi’nin kentsel dönüşümü, örnek olacak!

Deprem riskinin olduğu Bursa’da, önemli bir kentsel dönüşüm hayata geçiyor. Nilüfer Sitesi’nde başlayan dönüşümü değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe “Başlattığımız bu dönüşüm, Türkiye’ye örnek olacak” dedi.



Türkiye’nin gündem maddelerinden kentsel dönüşüm hemen hemen her ilde devam ederken, Bursa bu konuda hayata geçirdiği projelerle dikkat çekiyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sitelerinde kentsel dönüşüm hareketi başlatan Nilüfer Sitesi sakinlerinin örnek bir çalışmaya adım attıklarını belirterek “Nilüfer Sitesi’nin başlattığı kentsel dönüşüm çalışması, Türkiye’ye örnek olacak” dedi. 

 

180 sağlıklı daire 

 Nilüfer Sitesi’nin kentsel dönüşüm uygulaması çerçevesinde yıkımına başlanırken, Altepe, Bursa’da örnek bir uygulamanın gerçekleştirildiğini vurguladı. Başkan Altepe “Nilüfer Sitesi sakinleri, yıllardır korkusuyla yaşadıkları depreme dayanıklı binalarda oturmak için her türlü tedbiri alıp, yoğun emekle bu projeyi başlattılar. Bizler de destek olmalıyız. 180 daire, sağlıklı binalarda yaşamalı” diye konuştu.

 

‘Devlet, özel sektör ve vatandaşlarımız birlik olmalı’  

Kentsel dönüşümün, ne zaman ve nasıl geleceği belli olmayan deprem gerçeği ile birlikte daha da kaçınılmaz bir planlama olduğunu dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe “Bu konuda devlet, vatandaş ve özel sektör birlikte hareket etmeli. Belediyeler, vatandaşları kentsel dönüşüm noktasında destekleyici bir durumda olmalıdır” dedi. Kentin potansiyelinin aktif kullanılabilmesi noktasında kentsel dönüşüm büyük önem taşıdığının altını çizen Altepe “Topraklarının tamamına yakını deprem kuşağında bulunan Türkiye açısından kaçınılmaz olan kentsel dönüşüm problemi imar planlarında emsal artışına gidilerek çözülebilir” dedi. 

 



Star 


Geri Dön