28 / 03 / 2024

Nilüfer'in ilk kentsel dönüşüm projesi: Bulvar 224!

Nilüfer'in ilk kentsel dönüşüm projesi: Bulvar 224!

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı' nın siluetini değiştirecek olan Bulvar 224 projesi, Nilüfer' de dönüşüm adına bir ilk olurken, diğer kentsel dönüşüm projelerine de örnek olmayı hedefliyor...



Nilüfer de dönüşümün öncüsü Bulvar 224 Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nın siluetini değiştirecek olan Bulvar 224 projesi, Nilüfer'de dönüşüm adına bir ilk olurken, diğer kentsel dönüşüm projelerine de örnek olmayı hedefliyor. 


Nilüfer Proje Tasarım'ın, 1 Eylül'den itibaren FSM Caddesi'nde mevcut binaların yıkımı ile başladığı Kentsel Dönüşüm Projesi Bulvar224, Nilüfer bölgesi için bir ilki temsil ediyor. Projenin sahiplerinden ve aynı zamanda koordinatörü olan İnşaat Mühendisi Mustafa Altın, "Bulvardaki Kentsel Dönüşüm Projemiz, Nilüfer Proje Tasa İnşaat Mühendisi Altın rım şirketimizin en yeni projesi. 

25 yıllık geçmişi olan proje konut ve iş merkezleri üreten Gizemler İnşaat ile Nilüfer Yapı Denetim firmasının güçlerini birleştirerek oluşturduğu şirketimiz Balat'ta Park Orman Evleri ardından Mudanya'da 70 dairelik Marina Evleri ile adından söz ettiren projelere imza attı. Şimdilerde kentsel dönüşüm projelerimize ağırlık vermiş bulunuyoruz" dedi.


Bulvar224 projesi hakkında bilgi veren Mustafa Altın, "Nilüfer'in ilk kentsel dönüşüm projesi. Bir buçuk yıldır üzerine çalışıp kafa yorduğumuz bir proje bu. Şu anda kentsel dönüşüm adı altında, Nilüfer'de sözleşme yapan ilk firmayız. Mevcutta yaklaşık 13 bin 500 m2 brüt alanda 50 adet konut ve 8 adet işyerini kentsel dönüşüm kapsamında yıkarak, 40 adet konut ve 15 adet işyeri, 4 bin m2 kapalı otopark, 2 bin 500 m2 yeşil alandan oluşan Bulvar224'ü yapıyoruz. Projemiz, modern şehirciliğin ilkelerinin tamamı gözetilerek bol yeşil alan, sosyal donatılar ve çevresel bütün etkiler düşünülerek, planlanarak yapılmıştır. Bursa'nın en önemli caddelerinden olan, bulvar olarak bilinen FSM Caddesi'ne değer katacak, Cadde siluetini değiştireceğine inandığımız bir proje. Bu projeden sonra, caddede bu tür projelerin çoğalmasını da bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 


Bursa Hakimiyet 


Geri Dön