16 / 04 / 2024

Kahramanmaraş kentsel dönüşümle Türkiye'ye örnek oluyor!

Kahramanmaraş kentsel dönüşümle Türkiye'ye örnek oluyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder mahallerini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları tüm Türkiye'ye örnek oluyor.



Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yaptığı açıklamada, 13 yıldır süre gelen istikrar ve huzur ortamının Kahramanmaraş'a çok büyük kazanımlar sağladığını belirterek, "Şehrimizin geleceği için kentsel dönüşüm, atık su arıtma tesisleri ve dev ulaşım projeleri gibi önemli çalışmalar hayata geçiriyoruz. Tüm bunlargüçlü bir hükümet ve güçlü bir belediye sayesinde oluyor. 


Bu konuda Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na ve Çevre ve Şehircilik Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi. 

Başkan Erkoç Gayberli Hacıbayram Veli ve Malik Ejder Mahallelerinde en ideale dönüşümü gerçekleştirdiklerini belirterek tüm Türkiye'ye örnek teşkil edecek kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; "Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda çok büyük mesafeler kat ettik. Gayberli, Hacı Bayram Veli ve Malik Ejder Mahallelerimizde başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarımızda kamulaştırma çalışmalarını tamamladık ve yıkım çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. 


Bu bölgede 300 bin metrekare bir alanda çalışma yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmaları, Sayın Bakanımızın da takdirini kazanan, bu alanda Türkiye'ye örnek gösterilmiş bir çalışma olmuştur. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1550 gayrı sıhhi evin yıkımını gerçekleştirerek vatandaşlarımıza 110 milyon TL ödeme yaptık. Bu alan içerisinde 40 bin metrekare ücretsiz açık otopark inşasını bitirdik. 


Geri kalan kısımda ise yeşil alan çalışmaları ve rekreasyon çalışmaları yürütüyoruz. Şehrimizin girişi olan bu bölgeyi güzel bir görünüme kavuşturacağız. Kentsel dönüşüm projelerimiz içinde bulunan Yusuflar Mahallesi'nde de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu mahallemizin bir silueti var. Biz bu silueti bozmadan öyle çok katlı yapılar değil de o bölgenin yapısına uygun konutlar yapacağız. Yusuflar Mahallesi bir imaj çalışması olacak" 


PEYZAJ PROJEMİZ HAZIR 


Kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölge için güzel bir proje hazırladıklarına da dikkat çeken Başkan Erkoç: "Bu alanda başlattığımız yıkım çalışmalarının ardından 40 bin metrekare açık otopark inşaası tamamlandı. Geri kalan 260 bin metrekare alan üzerinde ise peyzaj projemiz hazır. Bu riskli alanın Kuzeydoğusunda, güneyinde ve güney batısında birtakım çalışmalar başlatacağız. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından bu bölgemizde; Yeşil Alan ve Oturma Alanları, Otopark, Temalı Çocuk Oyun Alanı, Çay Bahçesi, Sağlıklı Yaşam ve Koşu Yolu, Kondisyon Aletleri, Spor Kompleksi, Basketbol, Futbol, Tenis ve Japon Kalesi Sahaları, Akülü Araba Parkuru ve Bisiklet Yolu gibi hizmetleri halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu. 


Kahramanmaraş'ta Bugün


Geri Dön