28 / 03 / 2024

Menderes Türel: Kentsel dönüşüm önemli!

Menderes Türel: Kentsel dönüşüm önemli!

Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel'e, kentsel dönüşüm başta olmak üzere kentin imar sorunları, otopark bedelleri gibi sektörel sorunlar, çözüm önerileri ve kente değer katacak projeler iletildi.




Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, meclis üyesi adaylarıyla Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Deniz Karataş ve yöneticileri tarafından Türere, kentsel dönüşüm başta olmak üzere kentin imar sorunları, otopark bedelleri gibi sektörel sorunlar, çözüm önerileri ve kente değer katacak projeler iletildi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEBİ

 Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşümün yeterince anlaşılmadığını, bu olayın önümüzdeki 20 yıl ekonominin lokomotifi olacağını, Antalya'da bu kanun kapsamına giren 80 bine yakın yapı stoğu bulunduğunu kaydetti. Bu konuda iyi bir bölgede, iyi bir örnek ortaya konulması gerektiğini dile getiren Karataş, diğer kentlerde yapılan hataların Antalya'da yapılmaması uyarısında bulundu. 


OTOPARK BEDELİ ŞİKAYETİ

 Deniz Karataş, ziyarette ayrıca en büyük sıkıntılarının otopark bedellerinin eskiye göre 50 bin kat artması olduğunu, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden bunun düzeltilmesini istediklerini, aksi takdirde bu değişikliği mahkemeye taşımayı planladıklarını söyledi. 

Bu sıkıntıya kademeli fiyat tarifesi ile çözüm bulunabileceğini anlatan Menderes Türel de "Anayasa Mahkemesi'ne itiraz sonucunda yasanın yeniden düzenlendiğini düşünüyorum. Bunları çözebilmemiz için yetkiyi almamız lazım" dedi. Türel, 'Antalya'nın Kanatları' olarak nitelendirdiği projeleri hakkında da müteahhitleri bilgilendirdi


Antalya Son Haber


Geri Dön