26 / 04 / 2024

Menderes Türel'den Kumluca'daki 9 mahalleye müjde!

Menderes Türel'den Kumluca'daki 9 mahalleye müjde!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca'ya bağlı Beykonak Mahallesi muhtar evi açılış töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlara götürdükleri hizmette muhtarların önemli rolü bulunduğunu söyledi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kumluca'ya bağlı Beykonak Mahallesi'nde yaptırılan muhtar evinin açılış törenine Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara, muhtarların mahallelerinde devletin temsilcisi olarak vatandaşların sıkıntılarından, yapılacak hizmetlerden sorumlu olduklarını, bundan dolayı muhtarlık görevinin önemli olduğunu söyledi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de, hem siyasi düşünde hem de yerel yönetim anlayışı olarak kendilerinin muhtarlara büyük destek verdiklerini ve yürüttükleri hizmetleri muhtarlarla işbirliği içerisinde gerçekleştirdiklerini söyledi. 


Türkiye'de ilk defa Muhtarlık Bilgi Merkezi (MUBİM) uygulamasını Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini ifade eden Türel, kendilerinin muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda hizmet politikası belirlediklerini belirtti. 


Türel şöyle konuştu: "Muhtarlarımızın vatandaşlara götürdüğümüz hizmette önemli rolleri var. Biz bu hizmetleri vatandaşlarımıza ulaştırabiliyorsak muhtarlarımızın desteğiyle, sivil toplum örgüt temsilcilerimizle yapıyoruz. Bu anlamda Türkiye'de ilk MUBİM uygulamasını biz hayata geçirdik. Böylece Büyükşehir sınırlarımızın genişlemesiyle vatandaşlarımıza götürdüğümüz hizmet kalitesi de yükselmiştir. Antalya'da bir çok ilçemiz, sıcak karışım asfalta Büyükşehir Belediyemiz sayesinde kavuşmuştur. Hizmetlerimiz, imkanlarımız dahilinde daha da devam edecek.'' Kumluca'da da bir çok hizmetler yaptıklarını kaydeden Türel, bu hizmetlerin başında sıcak karışım asfalt, içme suyu sorunlarının çözümü ve daha önce hiç asfalt yüzü görmemiş mahallelere, yaylalara yol yapımı olduğunu vurguladı. 

Devam eden bazı projeleri de olduğunu hatırlatan Türel, "Şimdi size beklediğiniz haberi, müjdeyi veriyorum. Kumluca'da Güzören, Erentepe, Belen, Yazır, Yeşilköy, İncircik, çaltı, Karacaağaç ve Adrasan Mahallelerimizde su sorununun çözümü için yıl sonuna kadar ihalesini gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızın maliyeti 60 milyon liradır. İnşallah 2016 yılında bu mahallelerimiz suya kavuşmuş olacak. Daha bitmedi, Adrasan'ın imar planı devam ediyor, onun da takipçisiyiz. Beykonak Mahallesi sahilimizde devam eden bir sail projemiz var inşallah onu da en kısa sürede sonuçlandıracağız" diye konuştu. 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Beykonak Mahallesi'nin ilçenin en büyük mahalleleri arasında yer aldığını ve mahallenin diğer mahalleler gibi bazı sorunları bulunduğunu söyledi. 


Bu sorunların başında yol sorunu geldiğini ifade eden Çetinkaya, "Seçimlerin ardından ilk olarak Beykonak Mahallemizin yollarında asfaltlama çalışması yaptık. Bu yılda Büyükşehir Belediyemiz tarafından mahalle merkezimize sıcak karışım asfalt döküldü. Sahilde devam eden bir projemiz var. Hal kompleksimiz yanında bir projemiz devam ediyor. İnşallah tüm bu hizmetlerimizi Büyük Belediyemiz, Kumluca Belediyesi olarak yapmaya çalışacağız" dedi. 


Beykonak Mahalle Muhtarı Ramazan Selçuk da, konuşmasında Beykonak Mahallesi'ne muhtarlık evinin yapılması konusunda katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve emeği geçenlere teşekkür etti. 


Konuşmaların ardından Beykonak Mahallesi Muhtar evinin açılış kurdelesi Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay, Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir tarafından kesildi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel daha sonra, Beykonak Mahallesi sahilini ve Beykonak, Mavikent toptancı hallerini ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Batı Antalya 


Geri Dön