29 / 03 / 2024

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu yarın açılıyor!

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu yarın açılıyor!

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu ve bağlantı yollarında trafik akışının 22 Şubat saat 23.59'da başlamasına karar verilirken, bu kesimde mecburi asgari hız saatte 40, maksimum hız 120 kilometre olacak.



Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu ve bağlantı yollarında trafik akışının 22 Şubat saat 23.59'da başlaması kararlaştırılırken, bu kesimde asgari hız saatte 40, maksimum hız 120 kilometre olarak uygulanacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu ve bağlantı yollarının yarın saat 23.59 saatinden itibaren trafiğe açılmasına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca onay verildi.

Erişme kontrollü kara yolu olarak trafiğe açılacak bu kesime, yayalar, hayvanlar, motorsuz araçlar, lastik tekerlekli traktörler, iş makineleri ve bisikletliler giremeyecek. Bu kesimde mecburi asgari hız, saatte 40 kilometre, maksimum hız 120 kilometre uzunluğunda olacak. 

Kavşaklarda araçlar duraksamayacak, park edemeyecek, geri dönüş yapamayacak ve geri gidemeyecek. Araçlar, zorunlu durumlarda en sağda bulunan emniyet şeridinde (bankette) durabilecek.

Otoyola cephesi olan müesseseler, kendi faaliyetlerini sürdürdükleri binalarına tanıtma levhaları koymak istemeleri halinde, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ve görevli şirketten izin alacak.

Söz konusu otoyol ve bağlantı yollarının yapımı, bakımı ve işletilmesi sözleşmesi gereğince üstlenici görevli şirket tarafından gerçekleşecek.


Geri Dön