29 / 03 / 2024

Meram Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi açıldı!

Meram Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi açıldı!

Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.




Meram Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Türk kadınının gücünü şahsında bayraklaştıran Altuncan Hatun adına yaptıkları merkezin açılışını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapmanın heyecanını taşıdığını kaydeden Başkan Toru, “Konya’da ilk kadın belediye başkanı olarak göreve geldiğimiz günden bugüne kadar gerek misyonumuz gerekse kadınlarımıza bir borç olarak addettiğimiz Kadın ve Aile Müdürlüğü’nü de Konya’da ilk kuran belediye olmanın da onurunu yaşıyoruz” dedi.   

 

Alavardı Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde bulunan merkezin açılış törenine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Mustafa Erkuş, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir, kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri, teşkilat mensupları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İstiklâl Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Alavardı Mahalle Muhtarı İbrahim Avcı, mahallelerine yaptığı güzel hizmetlerden dolayı Başkan Toru’ya teşekkür etti.

“KADIN VE AİLE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ İLK KURAN BELEDİYEYİZ”

Konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bugün, Türk kadınının gücünü şahsında bayraklaştıran; Altuncan Hatun adına yaptığımız merkezin açılışını, kadın bir belediye başkanı olarak yapmanın ve kadınlarımıza hediye etmenin heyecanıyla doluyum. Konya’da ilk kadın belediye başkanı olarak göreve geldiğimiz günden bugüne kadar gerek misyonumuz gerekse kadınlarımıza bir borç olarak addettiğimiz Kadın ve Aile Müdürlüğü’nü de Konya’da ilk kuran belediye olmanın da onurunu yaşıyoruz” dedi.   



“TÜRK KADINI SADECE EVİNİN DEĞİL ÜLKENİN DİREĞİDİR”

Tarihimize baktığımız zaman bilimden sanata, edebiyattan devlet idaresine kadar pek çok alanda kadının başarısını görmenin millet adına onur verici bir tablo olduğuna dikkat çeken Toru, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kadının olmadığı yerde ilimden, irfandan, özgürlükten ve medeniyetten söz edilemez. Kadın, insan neslinin devamında toplumların kılavuzudur. Klasik bir söz vardır; bilirsiniz, “her başarılı erkeğin arkasında kadın vardır” diye… Söz doğrudur ama bana göre biraz eksik kalmaktadır; çünkü kadın her başarılı erkeğin arkasında değil çoğu zaman yanındadır, önündedir.

Türk kadını, tüketen değil üretendir. Türk kadını, evinin direğidir ve aynı zamanda ülkemizin direğidir. Aile yapımız içerisinde kadınlarımız daima yuvasının sıcak kalması için saçını süpürge edip çocuklarının üzerine kanat gererken aslında kanatlarının altına aldığı sadece çocukları ve ailesi değil bir memlekettir, bir millettir.”

“KADINLARIMIZ ŞER ODAKLARINA EN GÜZEL CEVABI VERECEK”

Türk kadınının tarih boyu pek çok kahramanlığa imza attığını anlatan Başkan Toru, “Önümüzdeki referandum sürecinde de kadınlarımızın; milleti için, devleti için, birlik ve beraberlikten yana tavır koyacaklarından ve şer odaklarına en güzel cevabı vereceklerinden hiç kuşkumuz yok. Zira onlar devletimizin nasıl bir varoluş mücadelesi verdiğinin farkındalar. Referandum arifesinde olduğumuz bugünlerde üniter yapımızın korunmasında, devletimizin bekasının sağlanmasında, milletimizin birlik ve bütünlüğünün güvence altına alınmasında ve istikrarın kalıcı hale getirilmesinde 16 Nisan Referandumu ülkemiz için tarihi bir fırsattır” şeklinde konuştu.

“ENTEGRE BİR ŞEKİLDE HİZMET VERECEK”

Hizmete açtıkları Altuncan Hatun Aile Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Toru, “Merkezimiz içerisinde kadınlarımızın yararlanacağı spor salonu, kabul salonu, kafeterya ve çocuklara yönelik oyun salonu yer almaktadır. Meram Nüfus Müdürlüğümüz de ayın binada hizmet vermeye başladı. Kadın ve Aile Müdürlüğümüz, Meram Nüfus Müdürlüğümüz, hemen yan tarafta Uluslararası Gençlik Akademisi ve Akademi içerisinde geçici olarak hizmet veren Meram Evlendirme Memurluğumuz ile birlikte entegre olarak hizmet vermek üzere burada yapılanmış oldu. Kadınlarımızın kendi aralarında sohbet etmelerine imkan sağlayan bu merkez, derneklerimize ve STK’lara hizmet verecektir” dedi.


“ASRIN NENE HATUNLARIYIZ”

Çok güzel bir merkezi kadınlara kazandırdığı için Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya teşekkür eden AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu ise, “Binayı gezdim ve gurur duydum. Çok özel bir bina olmuş. Bizler asrın Nene Hatunlarıyız. 15 Temmuz’da tankların önüne yatan cesur ve yürekli kadınlarımızı gördük. Şimdi o kadınlarımız Evet’li güzel günler için sahalara indi. Bu duygularla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

“KADINLARIMIZ ULVİ BİR VAZİFE ÜSTLENİYOR””

AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür de, “Geleceğin teminatı çocuklarımızı büyüten,  yetiştiren başta analarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Günü’nü canı gönülden kutluyorum. Ancak Kadınlar Günü’nü bir güne sığdırmak haksızlıktır. Çünkü kadınlar bir gün değil 365 gün erkeğinin arkasında, yanında, önünde; çocuklarının yetişmesiyle mücadele eden, milli ve manevi değerlerimizi, kültürümüzü gelecek kuşaklara aktaran ulvi bir vazife üstlenen insanlardır” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra dualarla Altuncan Hatun Aile Merkezi’nin açılışı yapıldı. Başkan Toru ve protokol üyeleri merkezde incelemelerde bulundu.  



Meram Belediyesi





Geri Dön