19 / 04 / 2024

Meram Aymanas Evleri'nin temeli atıldı!

Meram Aymanas Evleri'nin temeli atıldı!

Meram Belediyesi öncülüğünde inşa edilen Aymanas Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin ve bölgeye yapılacak caminin temelleri gerçekleştirilen törenle atıldı. 



Meram Belediyesi tarafından ilçeyi imar ve ihya etme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Belediye öncülüğünde, Küçük Aymanas Mahallesi’nde inşa edilen Aymanas Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin ve bölgede yapımı gerçekleştirilecek caminin temelleri atıldı.  Meram Belediyesi'nde yer alan habere göre, Temel Atma Törenine AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“BELEDİYEMİZİN YANIMIZDA OLDUĞUNU BİLMEK HUZUR VERİYOR”

Programda ilk olarak bir konuşma gerçekleştiren Küçük Aymanas Mahalle Muhtarı Cemil Kaya, ilçenin en eski mahallelerinden olan unutulmaya yüz tutmuş Küçük Aymanas Mahallesi’nin makus talihini Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile yendiğini belirtirken, “Başkanımız sayesinde çok şükür mahallemiz hizmetlere kavuşuyor. Mahalle sakinlerimizle birlikte yeni taleplerimiz olduğunda her zaman belediyemiz bizlerin yanında oluyor. Yanımızda olduklarını bilmek bizlere huzur veriyor. Yapılan yatırımlar mahallemize, ilçemize ve şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

“SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRDİK”

Meram Beleidye Başkanı Fatma Toru, mahallelerin ihtiyacına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtirken “Göreve geldiğimizde mahalle muhtarlarımızla, temsilcilerimizle ve halkımızla bir araya gelerek mahallelerimizin eksiklerini tespit etmiştik. Öncelikli ihtiyaçlar noktasında çözümler geliştirmiştik. Meram Konyamızın yeşil incisi. Yeşil olmanın da bir bedeli var. Doğal sit alanları, plansız yerleşimler, süreç içerisindeki gelişimle birlikte Aymanas Mahallesi de pek çok mahallemiz gibi kentsel dönüşüm ve imar planı noktasında taleplerini iletmişti. Allah’a şükür görevimiz süremiz boyunca, 2014 yerel seçimlerinde mahallelerimize imar ve mülkiyet sorunlarına yönelik vermiş olduğumuz sözlerin hepsini yerine getirdik. Bundan mutluluk ve onur duyduğumu ifade etmek isterim” dedi.

“DİĞER MAHALLELERİMİZDE DE TEMELLERİ ATARAK HALKIMIZI EVLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ”

50 milyon metrekareye varan 60 mahallede, yani Meram’ın nüfusunun 3’te 2’sinin ikamet ettiği alanlarda yeniden şekillendirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Toru, “Önümüzdeki 100 yıl boyunca mahallelerimizin gelişimine yön vermek basit bir süreç değil.  Ortak fikirle birlikte planlarımızı gerçekleştirdik. 18. Madde uygulamalarımız devam ediyor. Uygulamanın bittiği mahallelerimizde tapu devirlerine başladık. Meram’da şu anda Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden biri gerçekleştiriliyor. 1,5 milyon metrekarede, 5 farklı bölgede başlamış olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk temelimizi Aymanas Mahallesi’nden atıyoruz. Önümüzdeki iki ay içerisinde diğer bölgelerimizin de temellerini atarak halkımızı evlerine kavuşturmaya çalışacağız” diye konuştu.

“PROJE SADECE MERAM’IN DEĞİL; ŞEHRİMİZİN DE DEĞİŞEN YENİ YÜZÜNÜ YANSITACAKTIR”

Aymanas Evleri Yapı Kooperatifi’nin temelinin atılmasıyla büyük bir adım atıldığını söyleyen Başkan Fatma Toru, “Halkımızın nitelikli ve günümüzün imkânlarıyla inşa edilmiş ve sosyal dokuyu da güçlendirme amacı taşıyan bu evlerde yaşaması için bugün, burada önemli bir temel atıyoruz. Bu aslında bir son değildir; bu temeli, geleceğimizin adına atarken, yeni başlangıçların da ilki olacağının müjdesini buradan duyuruyorum. Küçük Aymanas Mahallemizdeki arsa sahiplerinin ve kooperatif üyelerinin; kısa sürede tamamlanarak ev sahibi olmaları ve örnek bir yaşam kurulması için Belediyemiz öncülüğünde kurduğumuz bu kooperatifteki toplam 228 daire için 1710 kişi ön başvuruda bulundu. Bu rakam aynı zamanda halkımızın teveccühünü de göstermektedir. Bu proje sadece Meram’ın değil; şehrimizin de değişen yeni yüzünü yansıtacaktır” dedi.

“CAMİMİZ SAĞLAM VE İNANÇLI NESİLLER YETİŞTİRMEK ADINA ÖNEMLİ BİR GÖREV İFA EDECEK”

Önümüzdeki aylarda diğer projelerin de  halkın istifadesine sunulacağını aktararak şu şekilde konuştu: “Meram’ın geleceğine, gelecek yüz yılına damgamızı sizler adına vurmanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Bu, bizim olduğu kadar Meramlının da gururudur, sevincidir. Belediyemizin tüm imkânlarını zorlayarak, alnımızın akıyla yaptığımız tüm hizmetlerin Meram’a hayırlı olmasını diliyorum. Aymanas Evleri’nin hemen yanı başında yapılacak olan camimizin de sağlam ve inançlı nesiller yetiştirmek adına önemli bir görevi ifa edeceğini biliyorum. Çocuklarımızı, gençlerimizi çağın tuzaklarından korumak için maneviyatlarını yükseltmemiz için camiden, cemaatten uzak düşürmememiz gerekmektedir. Atacağımız temellerin vatanın ve milletin refahına vesile olmasını temenni ediyorum”

CUMHURBAŞKANIMIZ “BU DÖNEMDE YATIRIM YAPANLAR KAHRAMANLARDIR” DEMİŞTİ

İmar planı, uygulamaları ve kentsel dönüşümlerle ilgili  Başkan Fatma Toru’nun ve belediye ekiplerinin yoğun mesai harcadığını belirten AK Parti Meram İlçe Başkanı Musta Dolular, “Yapılan bu yatırımlar oldukça önemli. Gerçekleştirilen çalışmalarda konut hamlesinin ilk meyvesi olan Aymanas Evleri Yapı Kooperatifi Konyamız ve ülkemiz için hayırlı olsun. Ülkemizin coğrafi konumu sebebiyle çok stratejik bir konumda olmasından dolayı mücadele için yaşamaya millet olarak alıştık. Dönem dönem savaşlarla, darbe girişimiyle, iç ve dış düşmanların girişimleriyle mücadele ederek bağımsızlık mücadelesi veriyoruz. Bu dönemde en büyük mücadelemizin ekonomi yönünde olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı bir konuşmada “Bu dönemde yatırım yapanlar kahramanlardır” demişti.  Belediyelerimiz ve müteahhitlerimiz tarafından yapılan bu yatırımlarla aynı kahramanlıkların yapıldığını düşünüyorum. Bu tür yatırımların devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

“BAŞKANIMIZ VE EKİBİ MERAM İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram’ın yeni bir güzelliğinin temel atmasında bir araya gelindiğini belirtirken, “Değerli başkanımızın şahsında tüm ekibine teşekkür ediyorum. Başkanımız ve ekibi Meram için gece gündüz çalışıyorlar. Bu şehir herşeyin en güzeline layık ve ter döken herkesten Allah razı olsun. Nasıl ki ülkemiz geleceğe emin adımlarla yürüyorsa şehrimiz de hem tarihini hem de kültürünü geleceğe taşıyor. Sadece ev değil mahallenin ihtiyacını karşılayacak sosyal donatılarla beraber pek çok alan projede yer alıyor. Hak sahipleri teslim alacakları dairelerde huzur içinde yaşayacaklar inşallah. Türkiye’nin her dönem yaşadığı zorluklara rağmen milletimiz bir ve beraber olarak her türlü zorluğun üstesinden geliyor. Türkiye yeni dönemde de çok daha güçlü bir şekilde yürüyüşünü devam ettirecek. Konya olarak, hemşehrilerimizin ihtiyaç duyduğu tüm yatırımlar için belediye başklanlarımızla çalışıyoruz. Projenin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmalardan sonra dualar eşliğinde protokol üyelerinin butona basmasıyla Aymanas Evleri ve camiinin temeli atıldı. 


Geri Dön