28 / 03 / 2024

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi piyasadan dikkat çeken para çıkışı! Satan satana...

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi piyasadan dikkat çeken para çıkışı! Satan satana...

Merkez Bankası'nın yarın yapacağı faiz kararının ele alınacağı toplantı öncesi piyasada dikkat çeken bir sermaye çıkışı gözlendi. Yabancı yatırımcılar borsa hisse senetlerinden hızlı bir çıkış gerçekleştirdi. İşte dikkat çeken sermaye çıkışının perde arkasında yatan nedenler...



Merkez Bankası 21 Temmuz'da  Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı yapacak ve Türkiye'nin faiz kararını açıklayacak. Ekonomistler faizlerde daha önceki toplantılarda olduğu gibi herhangi bir artış ya da düşüş yapılmaksızın sabit bırakılacağını öngörüyor.

Türkiye'deki yabancı yatırımcı geçtiğimiz beş hafta boyuncu hisse senetlerinden çıkış yarışı yaptı. Yabancı yatırımcı son 5 haftadır aralıksız hisse senedi piyasasından çıkış yaparken hisse ve devlet tahvilinde yılbaşından bu yana toplam satışı 5.2 milyar doları geçti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön