16 / 04 / 2024

Mersin 3. Yapı ve Emlak Fuarı açıldı

Mersin 3. Yapı ve Emlak Fuarı açıldı

Mersin'de bu sene 3.'sü düzenlenen Yapı ve Emlak Fuarı bugün açıldı



Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, "Mersin 3. Yapı ve Emlak Fuarı"nın sektördeki teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi noktasında önemli bir misyon üstlendiğini bildirdi. Vali Aksoy, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Mersin'in birçok kişinin yaşamak istediği güzel bir kent olduğunu söyledi. Kentin tarımdan turizme, sanayiden ticarete kadar hemen her alanda birçok kişiye iş ve aş imkanı sunduğunu belirten Aksoy, konut sayısının geçmiş yıllara oranla çok ciddi şekilde arttığına işaret ederek, bunun Mersin'in cazibe merkezi olduğuna önemli bir ispat olarak değerlendirilebileceğini vurguladı.

Fuarın sektördeki teknolojik gelişmelerin takip edilmesi noktasında önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti: "Ülkemizin tüm kesimlerini ilgilendiren emlak sektöründeki maliyetler, herkesin yakından takip ettiği bir unsur. Bu bağlamda bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuar, teknolojik gelişmelerin yanı sıra yatırım maliyetlerinin de araştırılabileceği önemli bir merkez. Fuarla kentimizi gündeme taşıyoruz. Bu bağlamda fuarların gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum."Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da fuarın artık geleneksel bir nitelik kazanmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mersin'de modern kentleşmenin oluşması konusunda belediye olarak üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını anlatan Özcan, şöyle konuştu: "Herkesin bildiği gibi, kentimiz için oldukça hayati bir önem taşıyan 'Kuzey Mersin' projemiz var. Bu proje 1/250 binlik Çevre Düzeni Planına dahil edildi. 10 yıla kadar kuzeyde modern binaları, alt ve üst yapıları tamamlanmış yepyeni bir kent oluşacak. Bunun için çok gururluyuz."

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise ulaşım ya da trafik probleminin yaşanmaması, kısa mesafelerde farklı alternatiflerinin yakalanması, yayla ve deniz turizminin bulunması ve stresten kolayca uzaklaşılabilecek ortamlara sahip olması nedeniyle Mersin'in oldukça konforlu ve kolay yaşanabilen bir kent olduğuna dikkati çekti. Küresel pazar daralmasının getirdiği olumsuzlukların atlatılacağına inandığını belirten Aşut, "Türkiye'nin en önemli sektörlerinden biri olan inşaat sektörünün sıkıntılı günlerden refaha çıkma sürecinde de büyük bir rol oynayacağına inanıyorum. Çünkü söz konusu sektör, istihdam için önemli bir kaynak" diye konuştu.

Yenişehir Fuar Merkezinde tüketiciyle buluşan fuarda 120 firmanın standı bulunuyor. 26 Nisana kadar gezilebilecek fuara, Halef Ticaret Odası ve Suriye'nin çeşitli bölgelerinden 54 iş adamının yanı sıra Ürdün, Irak, İran ve Kuveyt'ten çok sayıda profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

İlgili haberler

Mersin Yapı ve Emlak Fuarı 22 Nisan'da açılıyor


Geri Dön