17 / 04 / 2024

Mersin Akarca'daki imamevi ve muhtarlık binası yenilendi!

Mersin Akarca'daki imamevi ve muhtarlık binası yenilendi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkezde yürüttüğü çalışmaları kırsalda da hız kesmeden sürdürüyor. Mezitli İlçesi Akarca Mahallesi’nde atıl vaziyette kaderine terkedilen imamevi ve muhtarlık binası, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi.



 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, unutulan mahalleleri belediyecilik hizmetleriyle buluşturmaya devam ediyor. Son olarak Mezitli’ye bağlı Akarca Mahallesi’nde muhtar ve vatandaşların talepleri doğrultusunda acil ihtiyaçların karşılanmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllardır çatısı akan ve atıl vaziyette kaderine terkedilerek kullanıma kapanan imam evine el attı. Merkez Koordinasyon Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir hafta süren çalışması ile çatısı yenilenen ve bakım-onarım işlemlerinin ardından tamamı boyanan 3 odalı imam evi, mahalleye yeni atanan imam ve ailesine sıcak bir yuva oldu.

 

Mersin İdmanyurdu renkleri konakta

 


Öte yandan Köy Konağı olarak kullanılan ve içerisinde taziye evi, sağlık ocağı ve atölye bulunan muhtarlık binası da titiz bir çalışma sonunda yeni yüzü ile vatandaşın hizmetine sunuldu. Mahalle merkezinde bulunmasına rağmen akan çatısı ve dökülen sıvaları nedeniyle çirkin bir görüntü oluşturan muhtarlık binası, Mersin İdmanyurdu’nun renkleri olan kırmızı-lacivert renklere boyandı.


Mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ileten Akarca Mahalle Muhtarı Mehmet Uysal, “Büyükşehir Belediyesi’nin mahallemize yaptığı hizmetlerden çok memnunuz. Gerek MESKİ olarak, gerek Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı olsun, ne istersek yapılıyor ve ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Bir ay önce imam evi çok kötü durumdaydı. Talebimizi ilettik ve hemen gelip gereken çalışmaları yaptılar. Yine aynı şekilde muhtarlık binamızın da boyasını, kapısını, penceresini onarıp boyadılar. Büyükşehir Belediye Başkanımın Sayın Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederim. Akarca mahallesi halkı da sayın başkanımızı takdir ediyor. İstediklerimiz yapılıyor. Gerek yeni içme suyu isale hattı işine mahallemizin de dahil edilmesi, gerek ulaşımda toplu taşıma araçlarının her gün vaktinde gelip gidiyor olması gibi sayısız hizmet alıyoruz” dedi.


Mahalle esnafı Osman Öz ise 49 yıldır yaşadığı Akarca’da 2014 yılı ile birlikte önemli değişiklikler yapıldığını aktardı. Öz, “Muhtarlığımız, imam evimiz boyandı, köy içindeki yollarımız hep parke ve asfaltla döşendi. Ulaşım konusunda da neredeyse 24 saat araba çalışıyor. Sayın Kocamaz bu hizmetleri çok güzel yapıyor. Bundan iyisi de olmaz zaten. Genel olarak baktığımızda da aynı şekilde memnunuz. Büyükşehir’den umutlarımız yüksek. Daha ilk dönemde uzak demeden hizmet aldık, hele birkaç dönem daha görev yapsın da o zaman asıl daha güzel olacak. Yıllardır boya yapılmayan yerler bile ister istemez yapıldı. Ben bir Ak Partili olarak Başkan Kocamaz’ı takdir ediyorum” şeklinde konuştu.



Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön