28 / 03 / 2024

Mersin Akdeniz Belediyesi'nin 2016 yılı bütçesi belirlendi!

Mersin Akdeniz Belediyesi'nin 2016 yılı bütçesi belirlendi!

Mersin’in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi 111 milyon lira olarak belirlendi.Akdeniz Belediye Meclisi, Gündemindeki konuları ve komisyonlardan gelen raporları görüşmek üzere Ekim ayı ikinci birleşimini gerçekleştirdi.



Mersin’in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi’nin 2016 yılı bütçesi 111 milyon lira olarak belirlendi.Akdeniz Belediye Meclisi, Gündemindeki konuları ve komisyonlardan gelen raporları görüşmek üzere Ekim ayı ikinci birleşimini gerçekleştirdi. 


Belediye Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk başkanlık etti. Toplantı öncesinde, İmar Müdürlüğü Şehir Planlama Şefliği tarafından Bahçe ve Barış mahallelerinde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesine ilişkin çalışmalar hakkında meclis üyelerine sunum yapıldı. Şehir Plancısı teknik personel tarafından yapılan sunumda, saha çalışmaları, mahalle sakinleriyle gerçekleştirilen anketler, kentsel dönüşümün bu bölgedeki ivediliği ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili kurumlarla temaslar hakkında bilgi verildi ve meclis üyelerinin soruları yanıtlandı. Daha sonra meclis toplantısının açılış ve yoklaması yapıldı, bir önceki birleşim tutanak özetleri oylandı. Belediye Meclis Başkanı ve üyelerine, 2016 yılında meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı miktarının tespit edilmesini içeren komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. Gündemin 4’üncü maddesinde bulunan 2016 Mali Yılı Performans Programını içeren komisyon raporları, komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.


Meclis gündeminin 5’inci maddesinde ise 2016 Mali Yılı Bütçesini içeren tüm komisyonların raporları görüşüldü. Komisyon raporlarında 2016-2018 mali yılı bütçesi ve ekleri üzerinde gerekli çalışma ve inceleme yapıldığı ve 2016 Mali Yılı Bütçesinin gelirlerin tahmininde ilgili kanunlar ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği ilkelerine uygun bir gelir tahmininde bulunulduğu belirtildi. Yine gider bütçesinde yer alan ödeneklere, gelir bütçesinde tahmin edilen gelirler ile Finansmanın Ekonomik Sınıflandırması tablosundaki kaynaklar karşılık gösterilmek suretiyle denkliğinin sağlandığı ve Maliye Bakanlığı Bütçe Çağrısı Tebliğine uygun olduğu ifade edilen komisyon raporları, meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Buna göre 2016 mali yılı tahmini Finansman Kaynağı 106 milyonu gelir bütçesi ve 5 milyonu iç borçlanma olmak üzere 111, aynı şekilde tahmini gider bütçesi de 111 milyon lira oldu. Bir sonraki gündem maddesinde yer alan 2016 Mali Yılı ücret, vergi, resim ve harç tarifelerini içeren komisyon raporları da komisyonlardan geldiği şekliyle onaylandı. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından raporlanan 2016 yılı için uygulanacak fazla mesai ücretinin tespitini içeren gündem maddesi de oybirliği ile onaylandı.


AKDENİZ BELEDİYESİ YENİ BİR TESİSE DAHA KAVUŞTU

Gündemin 8’inci maddesinde Karaduvar Mahallesi’nde mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait olan binanın Akdeniz Belediye spor Kulübüne tahsis edilmesini içeren İmar, Çevre, Gençlik-Spor-sağlık ile Kadın-Erkek Eşitliği komisyonlarının raporları görüşüldü. Meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edilen komisyon raporları neticesinde, 570 metrekare yüzölçümü alanın içerisindeki bina, sporcuların idman yapması, sağlıklı bireylerin yetişmesi ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla Akdeniz Belediye Spor Kulübüne tahsis edildi. Toptancı Hal Kompleksi sınırında bulunan bir taşınmazın plan tadilatına ilişkin teklifini içeren İmar ve Çevre Komisyonları raporları kabul edildi. Yine Iğdır Mahallesi’ndeki bazı parsellere ilişkin plan tadilatını içeren İmar, Çevre, Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonlarının raporları da meclis üyeleri tarafından onaylandı. Belediye sınırları içerisinde direk üstü trafoların kompakt tip trafoya dönüştürülmesi amacıyla yeni trafo yerlerinin imar planlarına işaretlenmesini içeren İmar, Çevre ile Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonları raporları da görüşülerek karara bağlandı.


Yeni Doğuş


Geri Dön