29 / 03 / 2024

Mersin Bozyazı'da hazineye ait arazilerin kiralanamaması TBMM'de!

Mersin Bozyazı'da hazineye ait arazilerin kiralanamaması TBMM'de!

Mersin'in Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi'nde kiralanarak tarım ürünü yetiştirilen hazineye ait arazilerin 2018 yılından itibaren kiralanamaması sebebiyle yaşanan mağduriyet meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin'in Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi'nde kiralanarak tarım ürünü yetiştirilen hazineye ait arazilerin 2018 yılından itibaren kiralanamaması sebebiyle yaşanan mağduriyete ilişkin soru önergesi hazırladı. Antmen, sorusunun  Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Antmen, ''Mersin Bozyazı İlçesi Tekmen Mahallesi'nde vatandaşlarımız hazine arazilerini kiralayarak kullanmaktaydı. Bu arazilerde tanm ürünleri yetiştiren vatandaşlar hem üretime hem de ekonomiye katkıda bulunmaktaydılar. Vatandaşlann uzun yıllardır kiralayarak kullandığı araziler 2018 yılından bu yana maalesef kullanılamamaktadır'' diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soruları:
1 - Mersin Bozyazı’da üretici vatandaşlarımızın bahsi geçen arazi mağduriyetiyle ilgili bir girişimde bulunulacak mıdır? 

2 - Boş hazine arazilerinin ekilmesi için başvuruda bulunan çiftçilerin geri çevrildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bunun gerekçeleri nelerdir? Boş hazine; tarım arazisinin kirası karşılığında kullandırılmaması üretime ve ekonomiye vurulan bir darbe değil midir? 

3 - Bahsi geçen arazilerin millet bahçesi yapılacağı iddiaları doğru mudur? Bu araziyi Millet bahçesi yapmak yerine; direk milletin kendisine vererek üretim yapmak daha faydalı olmaz mı? 

4 - Mersin Bozyazı’da hâzineye ait ne kadar tarım arazisi bulunmaktadır? Bu arazilerin son 5 yılda kullanım şekli nedir? Bahsi geçen arazilerden son 5 yılda satılan kısım ne kadardır? Satılan alanlar şu anda ne şekilde kullanılmaktadır? Kimler bu arazileri satın almıştır ve hangi amaçlarla kullanmaktadır? 

5 - Mersin Bozyazı’da hazine arazisi olan tarım arazilerin ne kadarı inşaata açılmıştır? Bahsi geçen inşaat türleri nelerdir? Bu inşaatları kim ya da kimler yapmıştır?


Geri Dön