18 / 04 / 2024

Mersin Büyükecel'de 4 tünel bu yıl açılacak!

Mersin Büyükecel'de 4 tünel bu yıl açılacak!

Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu´nda şu anda 32,5 kilometrelik bölümde tünel ve yol çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Elvan, Büyükeceli bölgesinde 4 tüneli bu yıl açacaklarını söyledi.



Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu´nda şu anda 32,5 kilometrelik bölümde tünel ve yol çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Elvan, Büyükeceli bölgesinde 4 tüneli bu yıl açacaklarını söyledi.  “Böylece 10 kilometrelik bölümün de açılmış olacağını, Aydıncık Gözce bölümündeki 2 tünel ile bir viyadüğü de bu yıl yetiştirmeye çalışacaklarını kaydeden Elvan, toplam 6 tüneli bu yıl açmayı hedeflediklerini anlattı. 

Aydıncık geçişinde ise 8 tünel olacağını bildiren Elvan, bunların da yapım çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Elvan, "Çeşmeliden Erdemliye oradan Silifke´ye oradan Taşucu´na kadar uzanan hatta bağlantı yolları dahil 93 km otoyol yapacağız. Silifke´yi Gülnar´a bağlayan yolun 25 km kısmı tamamlandı. 2016 yılının Ağustos ayında tamamen yapılmış olacak. Kırobası Karaman yolunu karayoluna aldırdık. Önümüzdeki 3-5 ay içerisinde kazmayı vuracağız. En kısa zamanda Silifke´yi Mut´a bölünmüş yolla bağlanacağız. Burada 10 tane tünel var" dedi.



Anamur Express


Geri Dön