26 / 04 / 2024

Ordu Çevre Yolu bu yıl açılacak!

Ordu Çevre Yolu bu yıl açılacak!

Ordu'da trafik akışının rahatlatılması için 5 yıl önce yapımına başlanan Ordu Çevre Yolu bu yıl açılacak..



2012'de yapımına başlanan, 21,4 kilometrelik Ordu Çevre Yolu inşaatı son sürat devam ediyor. Toplam 1,6 milyarlık yatırım olan çevre yolunun 10,7 kilometre olan birinci etabı için bugüne kadar yaklaşık 1 milyar lira harcandı.

1989'da Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından Sarp Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte Karadeniz ve Kafkaslar'ın her açıdan büyük önem kazanması Karadeniz sahil yolunun da önemini arttırdı. Kıyılara dolgu yapılmasıyla inşa edilen sahil yolu, trafiği büyük ölçüde hafifletti. Ancak, dolgu ve otoban yapılmayan ayrıca çevre yolu olmayan tek il olan Ordu’da trafik geçişi adeta çileye dönüşmüştü.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Karayolları Genel Müdürlüğünün tespitlerine göre, Karadeniz sahil yolunun en dar ve kritik noktası özelliğini taşıyan ve büyük bir zaman kaybına sebep olan Ordu'da trafik akışının rahatlatılması için 5 yıl önce çevre yolunun temeli atıldı.


 
YÜZDE 100 TÜRK MÜHENDİSLERİNİN ESERİ
 


Coğrafi yönden dağlık ve engebeli, toprak yönünden heyelanlı bir araziye sahip olan Ordu’da çevre yolu inşaatı Türk mühendislerinin olağanüstü gayretiyle devam ediyor. 

Çevre yolu, Perşembe ilçesi Akçaova'dan başlayıp Boztepe'nin altından biri 3 bin 300 metrelik diğeri 2 bin metrelik toplam 5 bin 300 metrelik iki ayrı tünelle, viyadükler ve duble yollarla Ordu’yu arkadan geçerek sahil yoluna bağlanacak. 

20 kilometrelik yolun ilk etabı olan 10,7 kilometrelik bölümünde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Tünel, viyadük ve kavşak inşaatlarının bitirildiği yolda şuanda küçük bir heyelanlı bölümde çalışmalar devam ediyor.


 
16 STADYUMA EŞİT YATIRIM


 
Ordu Çevre Yolu’nun sadece Ordu’ya değil tüm Karadeniz’e çok büyük bir katkı sunacağını söyleyen Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Çevre yolu özellikle trafiği rahatlatacağı gibi transit yolcuların şehir trafiğine takılmadan özellikle mal ve hizmet taşıyanların da kısa sürede hedeflerine ulaşacağını çok önemli bir yatırım. Şu ana kadar 1 milyar lira harcanan yatırım, toplamda 1,6 milyar gibi büyük bir rakama isabet ediyor ki bu 16 tane stadyumun yaklaşık maliyetine bedel bir rakamdır” dedi.


 
"BU YIL AÇILACAK"


 
Vali Yavuz, “Burada 700 metrelik bir alan var. Buradaki heyelanı aşabilmek için toplamında 65 km uzunluğunda fore kazık çalışması yapıldı. Yolu kısa sürede açma imkanı doğmuşken yolun bu kız 500 metrelik bir kısmında hareketlilik olduğu emareleri alındı. Eğer bu baskı çalışmamıza engel teşkil etmezse yolu daha kısa bir sürede hizmete açacağız. Eğer baskı devam ederse fore kazık çalışması ve buna benzer teknik çalışmalar yapılacak. Yolu bu yıl içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

 


Geri Dön