19 / 04 / 2024

Mersin Erdemli'de riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Mersin Erdemli'de riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Mersin'in Erdemli ilçesinde güvenliği tehdit eden yapıların yıkım işleri aralıksız devam ediyor.



Mersin Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mersin Valiliği’nden gelen talimatla İlçe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte 'Madde bağımlılığı ile mücadele’ kapsamında çalışma başlattı. Hürriyet'te yer alan habere göre; belediye ekipleri, valilik oluruyla kurulan Metruk Yapı Tespit Komisyonu kontrolünde, Koyuncu Mahallesi, Tömük Mahallesi, Kargıpınarı Mahallelerinde bulunan metruk binaların yıkım işlemlerini gerçekleştirdi.

 Mersin Erdemli de riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Erdemli Kaymakamlığı tarafından kurulan Metruk Bina Tespit Komisyonu tarafından, 2018 yılından itibaren ilçede yürütülen incelemeler sonucuda tespiti gerçekleştirilen toplam 29 binanın yıkım ve tadilat işlemleri gerçekleştirildi. Bu yıl ise 3194 Sayılı İmar Mevzuatı kapsamında Belediyesi Encümen kararı aldı. 19’dan fazla yapı için çıkan kararla tadilat, yıkım işlemleri gerçekleştirilerek madde bağımlılarının barınacağı alanlar olmaktan çıkartılıyor.

İlçeye hizmet vermekten gurur duyduklarını söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, toplum huzuru için üzerlerine düşeni her zaman yaptıklarını söyledi. Tollu, "Valiliğimizden gelen talimat doğrultusunda, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda ilçemizde oluşturulan Metruk Bina Tespit Komisyonunun, tespit ettiği 19 yapının tadilat ve yıkım işlemleri şubat ayında başladı. 2021 yılı içerisinde, şu ana kadar 3 tadilat ve 5 yıkım işlemi gerçekleştirildi. Alınan encümen kararıyla da yıkım işlemleri, ekipler tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Vatandaşlarımızın güvenliği önceliğimiz. Bu yapıların yıkım ve tadilatı neticesinde kentsel estetik, güvenlik ve ulaşımın rahatlaması gibi birçok alanda fayda sağlanacak. İlçemizdeki huzur ortamının temini için üzerimize düşeni her zaman yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Mersin Erdemli de riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Yapılan çalışmadan dolayı, Erdemli Kaymakamı Avni Kula ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ ya teşekkür eden vatandaşların ise yüzleri gülüyor. Vatandaşlar yapılan yıkımlardan memnun kalırken, öte yandan ekiplerin çalışması aralıksız devam ediyor.


Mersin Erdemli'de metruk binalar yıkılıyor!


Geri Dön