28 / 03 / 2024

Mersin Gülnar Otogarı'nda sona gelindi!

Mersin Gülnar Otogarı'nda sona gelindi!

Mersin'in Gülnar İlçesi için büyük öneme sahip olan ve 2016 yılı Mart ayında temeli atılan Gülnar Otogarı’nın inşaatında sona gelindi




Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gülnar İlçesi’ne yaptığı yatırımlarına son sürat devam ediyor. İlçenin en önemli eksiklerinden biri olan otogar projesini hayata geçirerek, Gülnar halkının takdirini kazanan büyükşehir, projeyi tamamladığı zaman Gülnar halkının önemli sorunlarından birini de çözmüş olacak.


Yüzde 95’i tamamlanan projede peron giriş ve çıkışlar için beton dökülürken, şehirlerarası otobüslerin peron gösterge çizgileri de çizildi. Boyama işlemlerinin ve iç dekorasyonun tamamlandığı otogarda son olarak büyükşehir ekipleri çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları yapacak. Toplam bin 700 metrekare alanı kapsayacak olan çevre düzenleme çalışmaları kapsamında limoni servi, keçi sakalı, orman sarmaşığı, erguvan, gül, fıstık çamı, mezarlık servisi, grevilla çalısı, yayılıcı ardıç, yer örtücü bitki ve mevsimlik bitki dikimi ile yeşillendirilecek alanda çalışmalar kısa zaman içerisinde tamamlanacak.


Projeyle ilgili açıklamalar yapan Muhtar Mustafa Kafadar, “Ben öncelikle şu an yapımı tamamlanan ve hizmete açılacak olan otogar için teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu Gülnar’ın bir eksiğiydi. İlçemize değer katacak bir proje. Gülnar bu otogar ile ilçe görünümünden çıkıp şehir görünümüne kavuşacak. Dışarıdan misafirlerimiz geldiğinde ilçeye değil de şehre gelmiş gibi düşünecekler. Bu da bizi mutlu edecek. Zaten Burhanettin Kocamaz Başkanımız göreve geldiği günden bu yana verdiği hizmetlerle yüzümüzü güldürdü. Önceden mahallelere 1 km asfalt yapıldığında sevinirdik. Ama şimdi mahallenin bir ucundan diğer ucuna, bağlantı yollarına komple asfalt yapılıyor. Gülnar’ın su sorununa çözüm bulmak için daha önceki başkanlar söz vermişti. Ama hiç biri sözünü tutmadı. Burhanettin Başkanımız Ilısu için çalışmalara başladı. Su sıkıntımız da kalmayacak. Burhanettin Kocamaz Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Allah ondan razı olsun” dedi.




Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön