16 / 04 / 2024

Mersin Mezitli Deresi temizlenecek!

Mersin Mezitli Deresi temizlenecek!

Mersin'in en gelişmiş ilçelerinden biri olarak gösterilen Mezitli'deki Mezitli Deresi'nden resmen hastalık akıyor. Çöp ve yabani otlar derenin etrafa kötü kokular saçmasına neden oluyor.



Atılan çöpler, büyüyen yabani otlar ve oluşan yosunlar nedeniyle yeşil bir örtüyle kaplanan dere hem sivrisineğe hem de kötü kokuya neden oluyor. Vatandaşlar derenin bir an önce temizlenmesini isterken, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ise gereken çalışmanın en kısa sürede yapılacağı açıklamasında bulundu.


KÖTÜ KOKULAR

Dereye yakın noktaya kurulan oyun parklarında vakit geçiren çocukların hastalık riskiyle karşı karşıya kaldığını dile getiren vatandaşlar, "Burası uzun süredir pislikle dolu. Derenin kuzey kısmındaki bazı işyerleri ve evlerin pis suları Mezitli Deresi'ne dökülüyor. Havaların ısınmasıyla kötü kokuları solumaya başladık. Sivrisinek de çoğaldı. Hem biz hem de dere yatağının hemen yanındaki oyun parklarında oynayan çocuklarımız tehlike altında" dediler.


SORUNLAR BÜYÜYEBİLİR

Lüks konutların arasından geçen Mezitli Deresi'ndeki görüntünün kente ve ilçeye hiç yakışmadığının altını çizen Mezitli halkı, "Derenin en kısa sürede temizlenmesini istiyoruz. Buranın üzeri kapatılabilir de. Vatandaş olarak mağduruz. Yetkililerin sesimizi duymalarını ve bir an önce harekete geçip temizlik çalışmalarını başlatmasını istiyoruz. Sıcaklıklar arttıkça buradaki sorunlar daha da büyüyebilir" şeklinde konuştular.


DSİ EL KOYACAK

Öte yandan DSİ yetkilileri Mezitli Deresi'nin kuzey kısmında ıslah çalışmalarının sürdüğünü, yapılan plan dâhilinde derenin temizlenerek Mezitli halkının yaşadığı mağduriyetin giderileceğini bildirdi.



Sabah Güney


Geri Dön