19 / 04 / 2024

Mersin Mutlu Mahallesi'nin dönüşüm planları onaylandı!

Mersin Mutlu Mahallesi'nin dönüşüm planları onaylandı!

Mersin Mutlu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm ile ilgili planlar onaylandı. Mutlu Mahallesi sakinleri yaşadıkları zorlukları Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye anlattı. 



Mersin Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Mutlu Mahallesi sakinlerini kentsel dönüşüm konusunda bilgilendirildi. Başkan Çerçi, kentsel dönüşüm ile ilgili planların onaylandığını söyledi.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, Mutlu Mahallesi sakinleri, yaşadıkları zorlukları Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye anlattı. Başkan Çerçi, konuyla ilgili olarak “Kentsel dönüşüm ile ilgili planlar yeni onaylandı. Yol çalışmasına 3 Eylül Pazartesi günü başlayacağız. Vatandaşımızı mağdur etmeden gerekeni yapacağız” diye konuştu. 

Sorunların çözümü için uzun süredir hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Çerçi, çarpık yapılaşan mahallenin en büyük sıkıntısının imar sorunu olduğunu söyledi. Başkan Çerçi, Belediye olarak vatandaşın mağduriyetini gidermek için gereken talimatı verdiğini söyledi. 

Çerçi, “Mahallede 4 yıldır Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili çalışıyoruz. Bu zamana kadar imar planı tamamlanmadığından yol yapımını Eylül programına almıştık ve bunu sizlerle paylaşmıştık. Kentsel Dönüşüm ile ilgili plan yeni bitti. Kentsel Tasarım projelerini de kesinleştirmemizin akabinde bölgedeki hak sahipleri ile sözleşme yapacağız. Proje tamamlandığında mahallemiz de güzel bir görünüme kavuşacak, vatandaşımızın mağduriyeti ortadan kalkacak. Bir yandan TOKİ, diğer yandan kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mahallemizde hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden gerekli çalışmaları yapmak için ilgili müdürlüklerimize talimatı verdik. Önümüzdeki Pazartesi sabahtan orada gerekli çalışmalarımıza başlayacağız” açıklamasında bulundu.

Mutlu Mahallesi sakinleri sözcülüğü yapan Erdemir, “Mutlu Mahallesi sakinleri olarak doğalgaz, yol, altyapı anlamında bazı sorunlarımız vardı. Bunu dile getirmek amacıyla belediyemize geldik. Yunusemre Belediyesinde başkanımızdan başkan yardımcılarımıza kadar samimi ve sıcakkanlı karşılandık. Haftaya mahallemizde çalışmalara başlanacağına dair söz aldık. Başkanımıza, başkan yardımcılarımıza ve Yunusemre Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.


Geri Dön