19 / 04 / 2024

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ve Salarha Tüneli Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının başında açılışı gerçekleştirilecek olan tünelin hayırlı olmasını temenni etti.

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi nin temeli atıldı!

Hayata geçirilen yatırımlarla Doğu Karadeniz'in insan ve yük trafiğinin artacağına değinen Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Salarha tüneliyle işte bu trafiğin önemli bir bölümünü şehir içinden çıkarıp çevre yolu üzerinden doğrudan arka tarafa veriyoruz. Vadi ile kıyıyı birleştiren bu tünel Rize'nin 70 yıllık hayalidir. Tünel sayesinde önceden 14 kilometreyi bulan ve neredeyse yarım saat süren dağın ardı ile önü arasındaki ulaşım artık 4,5 kilometre civarına ve 5 dakikaya inecektir. Artık hemşehrilerimiz bu yolda hızlı, güvenli, konforlu ve ekonomik şekilde seyahat edebilecek, transit yolcularımız da vakit ve yakıt kaybetmeden hedeflerine ilerleyebilecektir."

Bugün Rize ili için büyük öneme sahip olan bir başka projenin de temel atma törenini yaptıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'yle alanda 1950'li senelerde deniz dolgusuyla elde edilen alanların baştan sona yenileneceğini dile getirdi.

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi nin temeli atıldı!

Ticari alan şeklinde kullanılan bu bölgenin aradan geçmiş olan 70 seneden sonra artık hem yorgun hem de ihtiyaçlara yanıt veremez duruma geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Projeyle bölgede bulunan 118 dükkanı, 184 ofisi ve 60 konutu yıkarak yerine Rize'mize yakışır yepyeni işyerleri ve ticaret merkezi inşa ediyoruz. Yatırım bedeli 308 milyon lira olan bu proje kapsamında şehrimize 404 ofis, 133 iş yeri, 455 araçlık bir otopark kazandıracağız. Projemiz tamamlandığında, bölge eskiden olduğu gibi Rize'mizin gözde ticaret alanı olmayı sürdürecektir." dedi.

Hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinin şimdiden kente ve hak sahiplerine hayırlı olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!


Geri Dön