27 / 04 / 2024

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ tarafından yürütülen 15 maddelik 'İklim Değişikliği Eylem Planı' kapsamında riskli olduğu belirlenen yapıların yıkımı için çalışmalar başladı. Hürriyet'te yer alan habere göre; sel ve heyelan tehlikesinin en çok yaşandığı Rize'de 'acil ve öncelikli boşaltılması' gereken 17 yapı tespit edildi. Bu yapılardan heyelan riski altındaki ilk yapının yıkım işlemleri tamamlandı. Merkeze bağlı Güzelyurt köyünde Ali Furtuna’ya ait 3 katlı bina, ekipler tarafından yıkıldı. Yıkımlar önümüzdeki günlerde devam edecek. 

Rize de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

"Devletimiz gerekeni yapsın"

Binasının yıkılmasını seyreden Saadet Furtuna "Burada heyelan 2-3 yıl önce yaşandı. Kapımızın önünün de heyelan meydana geldi. Evde de çatlamalar olunca boşalttık. Heyelan tehlikesi devam ediyor. Geçen ayki yağmurlarla beraber köylülerimizle yine aynı korkuları yaşadık. Devletimiz gerekeni yapsın istiyoruz” dedi.

Rize'de yeni yapılar kazıkla sabit tutulacak!


Geri Dön