20 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan binalar yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde deprem riski bulunan 3 blok için yıkım çalışmaları başladı. 



İstanbul Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Fatih Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'ndaki 4 dükkan 22 daire olmak üzere toplamda 26 bağımsız bölümden oluşan beşer katlı 3 blok, deprem riski barındırması nedeniyle belediye ekipleri tarafından yıkılmaya başladı. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkım işlemlerini yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. İstanbul'da beklenen olası depreme de hazırlıklı olmanın önemini hatırlatan Akgün, "İnanılmaz korkuyorum, inanılmaz endişem var. 45 yılını belediyeciliğe vermiş bir belediye başkanı olarak Büyükçekmece'de, sorumluluk sahamda riskli durumdaki binalar yıkılıp şehir yenilenene, bu tehlike ortadan kaldırılıncaya kadar bana uyku haram. Bu bizim için önemli ve ağır bir vazife." ifadelerini kullandı.

Büyükçekmece de deprem riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Akgün, 2002'den beri şehrin yenilenmesi, riskli binaların yıkılıp yeniden inşa edilmesi için ciddiyetle çalıştıklarını dile getirdi.

Bugüne kadar 30 binden fazla konutu yenilediklerini, 15 bin konutu da 2,5 sene içinde yenilemeyi amaçladıklarını belirten Akgün, "O zaman Büyükçekmece depremde burnu kanamayacak bir ilçe olacaktır." dedi.

Eski binalar yıkılıp yerine yenisi inşa edilirken kentin dokusunun da yenilendiğini belirten Akgün, şunları söyledi:

 Büyükçekmece de deprem riski taşıyan binalar yıkılıyor!

"Otopark sorununu, peyzaj sorununu, yaya kaldırımı sorununu çözüyoruz. Şehri baştan aşağı yeniliyoruz. İstanbul'daki bu hassasiyeti 39 belediye başkanı olarak gösterdiğimiz takdirde deprem de biraz geç olursa Türkiye buradan çok büyük karla ayrılacaktır."

Büyükçekmece'de depreme dayanıksız 5 bina yıkıldı!


Geri Dön