26 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de depreme dayanıksız 5 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de depreme dayanıksız 5 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilçede bulunan 5 riskli bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı.



Büyükçekmece Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; belediye ekipleri ilçede depreme dayanıksız olduğu saptanan 5 binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

19 Mayıs Mahallesi'nde 5 binanın yıkım çalışmalarını inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, kentsel dönüşüm çalışmalarının aralıksız devam ettiğini dile getirdi. 

Deprem meydana gelmeden önce yıkım işlemlerinin başladığını söyleyen Akgün, "7,2- 7,4- 7,8 büyüklüğündeki depremde yıkılabilecek binaların tamamını yıkmadan bize uyku haram. Çünkü hiçbir vatandaşımızın en ufak bir zarar görmesini istemiyoruz. 2004'ten bu yana ısrarla devam ediyoruz. Yaklaşık 30 bin konutumuzun deprem nedeniyle tespitleri yapılmıştı. Tamamı yıkılıp yenilendi" dedi. 

Büyükçekmece de depreme dayanıksız 5 bina yıkıldı!

Olası büyük deprem öncesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için büyük mesai harcadıklarını söyleyen Akgün, tüm kurumların ortaklaşa çalışması yönünde talepte bulundu. Büyükçekmece'de bütün binaların dış cephelerinin beyaz olması gerektiğini söyleyen Akgün "Bunlar meclis kararına bağlanmış, imar planlarına bağlanmış işlerdir. Aynı zamanda çatı örtüsü eskiden kırmızıydı. Şimdi de yeşil ve mavi olarak 15 yıldan beri devam ediyor. Halkımız da müteahhitlerimiz de mimar, mühendislerimiz de buna uyuyor. Şehrin estetiğinin değiştirilmesi, şehre yeni bir çehre verilmesi noktasında mimar, mühendis ve müteahhitlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükçekmece'de riskli 70 bina yıkıldı!


Geri Dön