27 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 1739 Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 1739 Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, dün Esenler'de 1617 konutun, Ümraniye'de 350 araçlık otoparkın temel atma törenlerini gerçekleştirdiklerini hatırlattı. 

Gaziosmanpaşa'da 1739 konutluk kentsel dönüşüm projesinden sonrada Çatalca Millet Bahçesi'nin temel atma törenini gerçekleştireceklerini belirtti Kurum, İstanbul'un marka değerine değer katacak projelerin İstanbullular için hayırlı olmasını temenni etti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dün ve bugün inşaatlarına başlanılan projelerin sadece Ümraniye, Esenler, Çatalca ve Gaziosmanpaşa için kıymetli olmadığına dikkat çeken Kurum, tüm bu projeler ve büyük yatırımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012'de başlattığı Türkiye'nin büyük dönüşüm hareketinin birer parçası, nüvesi ve sonucu olduğunu vurguladı. 

Medeniyetin başkenti, Fatih Sultan Mehmet Han'ın kutlu emaneti İstanbul'a hizmet etmeyi, tüm insanlığa yapılmış bir hizmet olarak gördüklerine dikakt çeken Kurum, İstanbul'a hizmet etmenin aşk, sevda, proje, yatırım ve vizyon istediğini söyledi. 

İstanbul'un yıllarca proje ve yatırım görmediğini, vizyonsuz ve sahipsiz kaldığını belirten Kurum, 1994 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanı olmasıyla İstanbul'un medeniyet yürüyüşüne tekrar "Bismillah" dediğini dile getirdi. 

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde son 18 yılda İstanbul'a içinde cumhuriyet tarihinin en büyük eserlerinin ve tarihi projelerinin olduğu 250 milyar TL'lik yatırım yapıldığını kaydetti ve şunları söyledi: 

"1994'ten bugüne İstanbul'un 39 ilçesinde kentsel dönüşümden sosyal konutlara, çevre projelerine kadar her alanda mimarlarımız, mühendislerimiz, belediye başkanlarımız, işçi kardeşlerimiz 7/24 canla başla çalıştı, çalışıyor. Bir taraftan dar gelirli vatandaşlarımız için 21 bin 562 sosyal konutumuzu üretirken, başka bir yerde vatandaşlarımızın mülkiyet problemlerini çözüyoruz. Bir yandan büyük otopark projeleri yaparken bir yandan da Atatürk Kültür Merkezini inşa ediyoruz, İstanbul Finans Merkezini yapıyoruz. Bir yandan İstanbul'a yeşil alan miktarını artıracak 34 millet bahçesi yapıyor, bir yandan İstanbul'daki gürültü problemini çözmek için bariyerler yapıyoruz."

- "İstanbul'un yeni 'yeşil koridoru' hayırlı olsun"

Gaziosmanpaşa'da temelini attıkları ve inşaatı devam eden projelerle toplam 4 bin 534 konut inşa ettiklerini belirten Kurum, şunları kaydetti:

"Yeşil ağımıza gelince, Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi, Sultangazi'de Sultangazi Millet Bahçesi, Gaziosmanpaşa'mızda da bir millet bahçemizin açılışını yaptık. Bu 3 millet bahçemiz, Alibeyköy Barajı'ndan başlayan gençlik parkları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları ile Haliç'e ve Tarihi Yarımada'ya kadar uzanan yeşil bir ağ oluşturuyor. Bunlar iklim değişikliğiyle mücadele için çok önemli. Yeni yeşil alan projelerimizle bu yeşil ağı daha da genişleteceğiz. İstanbullu kardeşlerimize nefes aldıran, şehrin gürültüsünden uzak, yeni sosyal yaşam alanları üretmeye devam edeceğiz. Şimdi bölgedeki ilçe belediyelerimizle birlikte yapacağımız, gençlerimizle yaşlılarımızı, maviyle yeşili, tarihle bugünü buluşturan İstanbul'un yeni 'yeşil koridoru' hayırlı olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı dönüşümü daha büyük bir aşk ve şevkle sürdürdüklerini belirten Kurum, "Aşk ile çalışan yorulmaz. Durmak yok yola devam" diye konuştu.

Dönüşümü hızla gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Kurum, "Çünkü binanızın yıkılıp yapılması için geçen sürede komşularınızı, mahallenizi özleyeceksiniz. Komşularınıza en kısa zamanda ulaşın, hasret çekmeyin diye hızlı yapıyoruz. Yerinde yapıyoruz. Fatma kızımız mahalle arkadaşından, Ali oğlumuz top oynadığı arkadaşından ayrılmasın. Hatice teyzemiz komşusu Hacer anneyle can yoldaşlığı yapmaya devam etsin istiyoruz. Dönüşümü gönüllü yapıyoruz. Gönüllü yaptığımızda sizlerin dualarını alıyoruz, inşallah Gaziosmanpaşa'da da dualarınızı alacağız" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuşmasından sonra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Demir ve Hasan Turan,  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile vatandaşlar butona basarak, projenin temelini attı.

Esenler Kentsel Dönüşüm Projesinin temeli atıldı!


Geri Dön