26 / 04 / 2024

Mersin Oto Galericiler Sitesi'nin 2. etap inşaatı başlıyor!

Mersin Oto Galericiler Sitesi'nin 2. etap inşaatı başlıyor!

Mersin Oto Galericiler Sitesi Başkanı Gürkan Göçer, Galericiler Sitesi'nin inşaatının bu yıl başlayacağını ve 200 işyeri bulunan siteye 70 ek ofis yapılacağını belirtti.



Mersin'de 235 dönüm alanda hizmet veren Oto Galericiler Sitesi'nin ikinci etabı da bu yıl tamamlanacak. 200 işyerinin bulunduğu Site'de doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, satış oranı ise yüzde 95'i buldu. Mersin Oto Galericiler Sitesi Başkanı Gürkan Göçer, bu yıl 2. etap inşaatı başlayacak olan Galericiler Sitesi'ne 70 ek ofis yapılacağını açıkladı.


Mersin'deki oto galerici esnafını bir çatı altında toplayan Mersin Oto Galericiler Sitesi'nin yeni oluşumuyla kente ivme kazandırdığını ifade eden Göçer, "Kent genelindeki oto galerici esnafını bir çatı altında toplayan site, Mersin otomotiv sektörüne yön verecek bir kapasiteye ulaştı" dedi.

Burada bir marka yarattık

İlgili yasanın nüfusu 100 bini geçen şehirlerde 2. el otomobil alım ve satımı yapan oto galericilerin şehir dışında bir merkezde toplanmasını öngördüğünü hatırlatan Göçer, "Bunun iki nedeni var. Birincisi kaldırım işgali ve kent estetiği bakımından, ikincisi ise çok daha önemli ve hayati olan LPG'li araçların kesinlikle apartman altlarında ve kapalı alanlarda bulunmaması gerekliliği. Mersin'de oto galericiler genelde apartman altlarında bulunuyor. Peki, LPG gazı sıkışması sonucu bir sabah bir apartman havaya uçarsa ne olacak? Belediyelerden 'oto galerici' ruhsatını alamayan bu işletmeler kendilerini emlakçı gibi gösteriyor. Ruhsatsız çalışan bu galerilerde meydana gelebilecek bir can kaybını kim nasıl açıklayacak" dedi.

Artık aynı çatı altında tek bir güç olmak istediklerini vurgulayan Başkan Göçer, "Mersin'in kanayan yarası olan açık oto pazarı da nihayet kapandı. Akdeniz Belediyesi sınırları içeresinde sokak aralarında kaldırımların üzerinde kurulan açık oto pazara artık resmi yerine yani sitemizin yanına taşındı. 43 dönümlük arazi üzerinde kurulan bu pazarımız, her pazar ücretsiz olarak Mersin halkının hizmetinde" diye konuştu. Yüzde 70 doluluğa ulaşan Mersin Oto Galericiler Sitesi'nin ikinci etap inşaatına da başlayacaklarını açıklayan Başkan Göçer, "8 ayda teslim edeceğimiz bu proje hem Mersin için hem de bizim için çok önemli" dedi.


"Biz burada marka yarattık. O markamıza da sahip çıktık" diyen Göçer, restoran, cafe, AVM, bankalar ve noterin de bulunduğu dev bir kompleks oluşturduklarını anlattı. Mersin Şehir Hastanesi'nin de aynı bölgeye yapılmasının ardından otoban bağlantısının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Göçer, şehir merkezinden siteye ulaşımın daha da kolaylaşacağını söyledi.

16 Nisan'dan sonra Resmi Gazete'de yayınlanacak olan yeni yasayla Türkiye'de ikinci el otomobil alım satımının 'güvenli' hale geleceğini de ifade eden Gürkan Göçer, bunun sektör için olumlu bir gelişme olacağını savundu. Artık 2. el alım satımının yetki belgesine dayanacağını kaydeden Göçer, "Ruhsatsız çalışan işletmeler artık tarih olacak. Yasa, gerçekten esnaf olanları ortaya çıkaracak" dedi.


Dünya


Geri Dön