23 / 04 / 2024

Mersin Toroslar'da yapım karşılığı kiralık park alanı!

Mersin Toroslar'da yapım karşılığı kiralık park alanı!

Toroslar Belediye Başkanlığı, Korukent'te bulunan park alanını spor tesisi yapılmak üzere yapım karşılığı liraya verilecek. 8054,63 metrekare yüzölçümüne sahip park alanının ihalesi 25 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek.



PARK ALANI VASIFLI TAŞINMAZIN ATLI SPOR TESİSİ YAPILMAK ÜZERE YAPIM KARŞILIĞI KİRAYA VERİLMESİ İŞİ İHALE EDİLECEKTİR


Toroslar Belediye Başkanlığından:

Mülkiyeti belediyemize ait aşağıda nitelikleri belirtilen taşınmaz üzerine 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/c maddesi gereği açık teklif usulü ve Belediye Meclisinin 01.09.2015 tarih ve 112 sayılı kararı gereği 11 yıl süreyle, yapım karşılığı kira ihalesine çıkartılmıştır.

İLİ                                          :  MERSİN

İLÇESİ                                   :  TOROSLAR

MAHALLE VEYA KÖYÜ   :  KORUKENT

CİNSİ                                     :  PARK ALANI

YÜZÖLÇÜMÜ (m2)             :  8054,63 m2

MUHAMMEN İNŞAAT

BEDELİ                                 :  218.764,66 TL

                                                  (ikiyüzonsekizbinyediyüzaltmışdörtliraaltmışaltıkuruş)

GEÇİCİ TEMİNAT               :  6.562,94 - TL

                                                  (altıbinbeşyüzaltmışikitürklirasıdoksandörtkuruş)

İHALE TARİHİ VE SAATİ :  25.05.2016 günü saat 14:00

İŞİN ADI                               :  Mersin İli, Toroslar İlçesi, Korukent Mahallesinde bulunan park alanı vasıflı taşınmazın atlı spor tesisi yapılmak üzere yapım karşılığı kiraya verilmesi işi

Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmaza ilişkin alınmış Toroslar Belediye Meclisi’nin 01.09.2015 tarih ve 112 sayılı kararına istinaden;

1 - İşin süresinin sözleşme tarihinde başlatılması

2 - Sözleşme tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde uygulama projelerinin hazırlanması, onaylatılması, inşaat ruhsatının alınması ve her türlü finansmanın yüklenici tarafından karşılanarak inşaatın bitirilip işletmeye açılması, aksi halde sözleşmenin tek taraflı feshedilerek İdareye yatırılan kesin teminat ve aylık kiraların gelir kaydedilmesi, yapılan hiçbir masrafın İdareden talep edilmemesi,

3 - Kira ödemelerinin sözleşme tarihinden başlamak üzere;

a. İlk 1 (bir) yıl (sözleşme tarihinden itibaren) yıllık 1.200,00 - TL (binikiyüztürklirası),

b. 2. (ikinci) yıl yıllık 12.000,00 - TL (onikibintürklirası) kira alınması, 2.yıldan sonra her yıl bir önceki yılın kira bedelinin ÜFE oranında arttırılarak kira alınması.

c. Kira ödemelerinin yılda taksitler arası sürenin 6 (altı) ayı geçmemesi kaydıyla yılda iki taksit olarak ödenmesi,

d. Kiranın ilk taksitinin sözleşme imzalanmadan ödenmesi,

4 - İnşaat süresinden önce inşaatın tamamlanarak hizmete açılması halinde kira bedellerinde değişiklik yapılmaması,

5 - Sözleşme süresi sonunda yapının çalışır, bakımlı ve kullanılabilir şekilde hiçbir hak ve bedel talebinde bulunulmadan en geç 1 ay içerisinde Belediyemize teslim edilmesi,

6 - 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 75. maddesine ve ilgili diğer mevzuata aykırı herhangi bir nedenle mahkeme kararına istinaden 11 yıllık süre dolmadan tahliye edilmesi halinde yapılmış olan masrafların talep edilmeyeceğine, yapılacak olan masrafların 11 yıllık sürenin sonunda her halükarda Belediyemize terk ve teberru edileceğine dair noterden taahhütname alınması,

7 - Kiracı tarafından taşınmazın üzerine haciz, ipotek, teminat vb. yükümlülükler konulmaması, kiracının talep etmesi halinde kira sözleşmesinin şahsi bir hak olarak tapu siciline Belediyemizce şerh edilebilmesi,

8 - İmarda iyileştirme olması durumunda (kat adedi artışı, alan artışı) yapılan iyileştirme doğrultusunda kira oranlarının arttırılması, imardan ya da parselin kadastral durumundan kaynaklanabilecek her türlü değişikliğin Yüklenici tarafından yapılması ve her türlü masrafın karşılanması,

9 - İnşaat bitirilip işletmeye açılıncaya kadar taşınmazın ve tesisin başka bir amaçla kullanılmaması,

10 - İmar durumu gereği oluşabilecek inşaat alanı metrekaresindeki azalmadan ötürü hiçbir şekilde kira bedellerinde indirime gidilmemesi ve işletme süresinin uzatılmaması, imar durumunda meydana gelebilecek iyileşme ve proje değişikliği sonucu inşaat alanının gelir getirici nitelikte büyümesi durumunda kira bedellerinin sözleşmedeki kira bedeline göre yeniden belirlenmesi,

Kayıt ve şartlarıyla, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 15.h. maddesine istinaden 1 (bir) yıl inşaat süresi dahil toplam 11 (onbir) yıl süre ile yapım karşılığı kira ihalesine çıkarılmıştır.

İhaleye iştirak edecek istekliler;

1 - İhale yukarıda belirtilen tarih ve saatte Kuvayi Milliye Cad. Zeki Ayan Mah. No: 241 Toroslar/MERSİN adresinde bulunan Toroslar Belediyesi hizmet binasında, İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır.

2 - Sözleşme, şartname ve tüm ekleri; mesai saatleri içerisinde Kuvayi Milliye Cad. Zeki Ayan Mah. No: 241 Toroslar/MERSİN adresinde bulunan Toroslar Belediyesi hizmet binasında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Emlak ve İstimlâk Biriminde görülüp, temin edilebilir.

3 - İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için, ihale şartnamesine göre hazırlayacakları tekliflerini 25.05.2016 tarih ve saat 14.00’e kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Toroslar Belediyesi İhale Komisyonu Başkanlığına imza karşılığı teslim etmeleri gerekmektedir.

4 - İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri, teklifleri kapsamında dış zarf ile birlikte sunmaları gerekmektedir.

a) Kanuni ikametgâh belgesini vermesi, (2016 yılında alınmış) (Şirketlerde bu belge aranmayacaktır)

b) Türkiye'de tebligat için adres gösteren imzalı bildirim vermesi. (İrtibat için telefon ve faks numarası ile varsa elektronik posta adresi de bu bildirimde bulunacaktır.) (örneğe uygun)

c) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi.

d) İmza sirküleri vermesi;

İsteklinin ihalenin yapıldığı yıla ait, noter onaylı imza sirküleri vermesi:

d1) Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli (ihalenin yapıldığı yıla ait) imza beyannamesi,

d2) Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin noter tasdikli (ihalenin yapıldığı yıla ait) imza sirküleri,

e) İstekliler adına vekâleten ihaleye katılınıyorsa, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin, noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamesi (ihalenin yapıldığı yıla ait) vermesi,

f) İsteklilerin ortak girişim olması halinde, bu şartnameye ekli örneğe uygun olarak hazırlanmış noter tasdikli ortak girişim beyannamesi vermesi, ( örneğe uygun)

g) İsteklinin son 5 yıla ait (2010-2015) ilan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli sureti veya e- borcu yoktur belgesinin İdareye ibraz edilmesi.

h) İlan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak prim borcu olmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli sureti veya e- borcu yoktur belgesinin İdareye ibraz edilmesi.

i) İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğünü belirtir yer gördü belgesi vermesi, (örneğe uygun)

j) 2886 Sayılı Yasaya uygun alınmış (limit içi - süresiz) geçici teminat mektubu (örneğe uygun) veya Toroslar Belediyesi Gelirler Müdürlüğü veznesine yatırılmış 6.562,94- TL (altıbinbeşyüzaltmışikitürklirasıdoksandörtkuruş) tutarındaki geçici teminat makbuzu.

k) Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı belgeleri vermek zorundadır.

l) Şartnamedeki örneğe uygun olarak; teknik personel taahhütnamesi;

m) İhale dokümanının alındığına dair belge;

n) İhalelere katılmaktan yasaklı olmadığına dair beyan, ( örneğe uygun)

Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliklerin belgeleri, bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nca onaylatmış olması gerekir.

5 - Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

İdare, gerekçesini göstermek kaydıyla ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun bedeli tespitte serbesttir.

İlan olunur


Geri Dön