23 / 04 / 2024

Mersin'de 1/5000'lik imar planı ticari yatırım alanlarını da kapsıyor!

Mersin'de 1/5000'lik imar planı ticari yatırım alanlarını da kapsıyor!

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, sürüncemede kalan ve seçim sonrası görüşülmesi beklenen 1/5000'lik imar planının, ticari yatırım alanlarını da kapsadığını belirterek, "Ticaret seçim sonrasını beklemez



Ticari yatırım alanlarının yaklaşık 2-3 yıl bekletilemeyecek kadar önemli olduğunu kaydeden Gürsoy, söz konusu alanların plan görüşmelerinden ayrı olarak ele alınması gerektiğini söyledi. 


Gürsoy, "Biz işadamları olarak şehrin ekonomik yaşamının yeni yatırımlarla canlanması ve bölgeler arası ekonomik eşitliğin sağlanması için, yeni ticari alanların yaratılmasında daha fazla geç kalınmaması görüşündeyiz" diye konuştu. Yatırımcıların bu kararı sabırsızlıkla beklediğine dikkat çeken Gürsoy, şöyle devam etti; "Bizlerin tek temennisi yatırım alanlarının seçim sonrasını beklemeden ticari yatırımcıya açılmasıdır. Ticari yatırımların da askıya alınmasına neden olan bu çekişmelerin sona ermediği her gün kentimiz için bir kayıptır.". 

Mersin için çalışan işadamlarının her zaman kentin çıkarlarını gözeterek adımlarını attıklarını ifade eden Gürsoy, 1/5000'lik planın projelendirilmesi aşamasında Mersin Ekonomi Platformu başta olmak üzere hiçbir sivil toplum kuruluşunun fikrine başvurulmadığının da altını çizdi. 


Mersinli iş çevresinin, kentin daha fazla yatırım alabilmesi için çabalarken yapılan planda ilçelerin ayrım gözetilerek projelendirildiği duyumlarının gündeme geldiğini kaydeden Gürsoy, "Yenişehir dışındaki ilçelerin genişlemesine ve gelişmesine imkan bırakılmaması, kent içinde ayrımcılığa neden olacaktır. Yatırım konusunda Toroslar ve Mezitli ilçelerinin de Yenişehir kadar önemli olduğu görüşündeyiz. Yatırım alanlarından her ilçe eşit haklarda yararlanmalı. Ticari yatırım alanlarına ulaşımı sağlayan kenti doğudan batıya bağlayan yollar da biran önce kullanıma açılmalıdır. 


Yerel yöneticilerimizin bu konuda da duyarlı tavır sergileyeceğini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı. 


İha


Geri Dön