26 / 04 / 2024

Söke 1/5000'lik imar planının reddedilmesi ilçenin önünü kapadı!

Söke 1/5000'lik imar planının reddedilmesi ilçenin önünü kapadı!

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, hazırladıkları 1/5000'lik imar planının Aydın Büyükşehir Belediye Meclis'inde reddedilmesiyle ilçenin önünün kapandığını öne sürdü.



Söke Belediye Meclisi'nin geçen hafta kabul ettiği 1/5000’lik imar planının reddedildiği Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına sonucu bildikleri için katılmadıklarını söyleyen Başkan Toyran, Belediye Meclisi salonunda yaptığı toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“AMACIMIZ YAŞANABİLİR BİR SÖKE YARATMAKTIR”

Amaçlarının 10 yıl sonrası için yaşanabilir bir Söke imar etmek olduğunu vurgulayan Toyran; “Söke, son yıllarda kabuğuna sığmaz duruma geldi. Araç sayısı 40 bine dayandı. Trafik allak bullak oldu, yeşil alan ve yollar yaşanabilecek durumun ötesine çıktı. Biz de Söke Belediyesi olarak uzun vadeli bir proje yaptık. Bu proje ve kentsel dönüşüm kapsamında bazı bölgeler için meclisimizden 1/5000'lik imar planını çıkararak Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunduk. O gün bu imar planın kabul olmayacağını öğrendiğimiz için de toplantıya katılmadık. Katılsaydık onların kararına uymayacaktık. Bu planın reddolması Söke’nin önünün kapanmasına neden olacak. Bizim hedefimiz bu planla gelecek 10 yılda yaşanabilir bir Söke imar etmekti. Ancak o da olmadı” dedi.

“YIKMAKTAN DEĞİL YAPMAKTAN YANAYIZ”

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerini şu anda yıkmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyleyen Toyran, “Pazar yerini yıkacaklar, diye bir gündem çıkardılar. Biz bu planı ortaya atarken bugünü değil Söke’nin 5-10 yıl ilerisini düşündük. Şu anda pazar yerini yıkmak gibi bir durum söz konusu değil. Bağarası ve bazı mahallelere kapalı pazar yeri yaparak vatandaşın hizmetine sunarken mevcut pazar yerini yıkamayız. Ancak ilerleyen yıllarda gerekirse yerini değiştirebiliriz. Çünkü pazar günleri burada trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bizim plan reddedildi. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından tasarlanan 1/5000 binlik planı da görmedik, nasıl olduğunu bilmiyoruz. İlerleyen günlerde önümüze gelecek, oturup görüşeceğiz” diye konuştu.

“10 YIL SONRA SÖKE’DE YAŞAMAK İSTEMEM”

Söke’de trafik sıkışıklığı, konut yapımı, yolların dar olması, yeşil alanlara yer kalmaması, park alanlarının olmaması gibi sıkıntıların gelecek yıllarda daha da büyüyeceğini belirten Toyran, “Bizim amacımız Söke’nin önünü açmak ve yaşanabilir bir kent yapmaktı. Bu şekilde giderse Söke yaşanabilir kent ortamından çıkabilir. Ben bile kendi şahsıma 5 veya 10 yıl sonra burada yaşamak istemem” diye konuştu


Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön