29 / 03 / 2024

söke imar planlaması 2016

söke imar planlaması 2016

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, hazırladıkları 1/5000'lik imar planının Aydın Büyükşehir Belediye Meclis'inde reddedilmesiyle ilçenin önünün kapandığını öne sürdü.

Aydın Söke için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili Söke ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Batısöke Çimento yüzde 75'lik hissesini satıyor!

Batı Anadolu Grubu'na bağlı Batısöke Çimento yüzde 75 oranındaki hissesini satacak. Hissenin satışını Ünlü&Co yapacak.

Aydın Söke'de 5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Aydın İli, Söke İlçesi, Fevzipaşa Mahallesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 5 milyon 93 bin 100 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Hendek Belediyesi Şubat ayı toplantısında imar konuşuldu!

Hendek Belediyesi Meclisi Şubat ayı olağan toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Avanos Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında imar konuşulacak!

Avanos Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşulacak.

Söke-Akbük'te acele kamulaştırma yapılacak!

Söke-Akbük'te Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tafından acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Beykoz Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantısında imar konuşuldu!

Beykoz Belediyesi Meclisi Ocak Ayı’nın son toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Giresun Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında imar konuşuldu!

Giresun Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Kıbrıs'ın imar planlarına ön yargı var!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Kıbrıs'ın imar planlarının veya emirnamelerin herkesin kafasında korkulacak bir enstrüman olarak algılandığını ve herkeste bir ön yargı oluşturduğunu açıkladı.

Söktaş Aydın Söke'deki arsasını 12 Eylül'de satacak!

Söktaş, Aydın Söke'de iplikhane binası ve depoların bulunduğu arsayı satışa çıkardı. Tekliflerin kapalı zarf usulüyle gerçekleşeceği ihale 12 Eylül 2018 günü düzenlenecek.

Söke'deki Rum Köyü Doğanbey için yıkım kararı!

SİT alanıyken 2015’te imara açılan Aydın Söke’deki Rum Köyü Doğanbey’de, “Trene benziyor” diye yeni yapılan bir evi şikâyet eden köylüler kendi evlerinin imara aykırı olduklarını öğrendiler. 

Kipaş Holding Söke'de iki fabrika kuracak!

Kipaş Holding, Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçireceği ikinci fabrikayla Türkiye'nin kağıt ithalatı sorununa katkı sağlamayı hedefliyor.

Batısöke Çimento Fabrikası'ndan 680 milyon liralık yatırım!

Batı Anadolu Grubu, Batısöke Çimento Fabrikası'nı 680 milyon liralık yatırımla dev bir entegre tesisine dönüştürdü. Tesis, 2018 yılının ilk aylarında üretime başlayacak.

söke imar planlaması 2016 Haberi

söke imar planlaması 2016

Söke Belediye Meclisi'nin geçen hafta kabul ettiği 1/5000’lik imar planının reddedildiği Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına sonucu bildikleri için katılmadıklarını söyleyen Başkan Toyran, Belediye Meclisi salonunda yaptığı toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“AMACIMIZ YAŞANABİLİR BİR SÖKE YARATMAKTIR”

Amaçlarının 10 yıl sonrası için yaşanabilir bir Söke imar etmek olduğunu vurgulayan Toyran; “Söke, son yıllarda kabuğuna sığmaz duruma geldi. Araç sayısı 40 bine dayandı. Trafik allak bullak oldu, yeşil alan ve yollar yaşanabilecek durumun ötesine çıktı. Biz de Söke Belediyesi olarak uzun vadeli bir proje yaptık. Bu proje ve kentsel dönüşüm kapsamında bazı bölgeler için meclisimizden 1/5000'lik imar planını çıkararak Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunduk. O gün bu imar planın kabul olmayacağını öğrendiğimiz için de toplantıya katılmadık. Katılsaydık onların kararına uymayacaktık. Bu planın...