19 / 04 / 2024

Mersin'de 46 milyon tl yatırımla yapılan 55 tesisin açılış gerçekleşti!

Mersin'de 46 milyon tl yatırımla yapılan 55 tesisin açılış gerçekleşti!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'de 22 milyon liralık hibe desteği sağlanan ve 46 milyon lira yatırımla gerçekleşen 55 tesisin açılışını yaptı.



Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nca (TKDK) hazırlanan IPARD 2'nin tanıtım törenine katılan Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, 21,9 milyon TL hibenin sağlandığı 46 milyon liralık 55 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Elvan, 2016'nın reformlar yılı olacağını belirterek, "Köklü değişimlerimiz olacak. Türkiye ekonomisi daha da güçlenecek. İşsizlik daha da aşağılara inecek, ülkeye daha fazla yabancı sermaye girecek" dedi. 


YÜZDE 70'İ KARŞILANACAK 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'ndeki (AKİB) törende çalışanı ve üretmek isteyeni destekleyen bir mekanizma oluşturulduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Elvan, IPARD 2 kapsamında hayvancılık alanındaki yatırımların yüzde 70'inin, hayvancılık dışı yatırımlardaki proje tutarının ise yüzde 65'inin TKDK tarafından karşılanacağını bildirdi. Mersin'in tarımsal alanda önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve daha fazla destek alması gerektiğini vurgulayan Elvan şunları söyledi: 


ÇİFTÇİYE 30 BİN TL 

"6 milyar liralık proje tutarı ve 3 milyar liralık kaynak dağıtımı yapılmış. Mersin'in 3 milyar liradan daha fazla pay alması gerekir. Beklentim IPARD 2 çerçevesinde bu rakamın 3'e, 4'e ve 5'e katlanmasıdır. Yeni dönemde kırsal alanlarda fabrikalar görüyoruz. Eski dönemlerde kırsal kesimden kentlere yoğun bir göç vardı. Biz gençlerimizin kırsal alanda, bulundukları coğrafyada yaşamalarını arzu ediyoruz. Bu nedenle vermiş olduğumuz desteklere ilave olarak, 'Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerimize 30 bin TL destek vereceğiz' dedik. Mart sonuna kadar bu düzenlemeyi de hayata geçireceğiz." 


REFORMLAR YILI 

2016'nın reformlarla dolu bir yıl olacağının altını çizen Elvan, "Demokratikleşme, adalet, eğitim, kamu yönetimi ve reel ekonomi gibi alanlarda köklü değişimlerimiz olacak. Türkiye ekonomisi daha da güçlenecek. İşsizlik daha da aşağılara inecek, ülkeye daha fazla yabancı sermaye girecek. Reformlar 3 ve 6 ay ile 1 yıllık süreçte teker teker hayata geçecek. Seçim vaatlerimizin yüzde 69'unu 1 aylık sürede gerçekleştirdik. 3 aylık süre içinde yer alan reformlarımızın da yüzde 30'unu hayata geçirdik" diye konuştu. 


Sabah Güney


Geri Dön