19 / 04 / 2024

Mersin'de emlak dolandırıcılığı operasyonu!

Mersin'de emlak dolandırıcılığı operasyonu!

Mersin'nde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, taşınmazlarını hileli yollarla satın alıp haksız menfaat elde ettikleri iddia edilen kişilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi...



Anadolu Ajansı'nın haberine göre bazı vatandaşların taşınmazlarını hileli yollarla satın alıp haksız menfaat elde ettikleri öne sürülen 28 şüpheli yakalandı.

 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri kent genelinde bazı vatandaşların taşınmazlarını hileli yollarla satın alıp haksız menfaat elde ettikleri iddia edilen kişilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

 

Mersin de emlak dolandırıcılığı operasyonu!

 

Emlak dolandırıcılığı operasyonunda aralarında 3 noter çalışanı, emlakçı ve tapu müdürlüklerinden emekli kişilerin de bulunduğu 28 şüpheli gözaltına alındı.Emniyetteki işlemleri yapıldıktan sonra zanlılardan 3'ü savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 25'i ise adliyeye sevk edildi.

 

Mersin de emlak dolandırıcılığı operasyonu!

 

Şüphelilerin, mağdurların sözde maddi değeri düşük gayrimenkullerini satmak ya da takas etmek için hileli yollarla satıcıdan vekalet aldığı, bu vekalette satış için ikna edilen taşınmaza ait bilgilerin yerine ele geçirmek istedikleri taşınmaza ait bilgileri eklettirip, mağdurların ellerinden mallarını aldıkları iddia edildi.

 

 

Mersin de emlak dolandırıcılığı operasyonu!


Geri Dön