25 / 04 / 2024

Mersin'de iş kazası: inşaat işçisi havada asılı kaldı!

Mersin'de iş kazası: inşaat işçisi havada asılı kaldı!

Mersin'de bir binanın dış cephesini boyayan işçi, iskele halatının kopmasının ardından emniyet kemeriyle havada asılı kaldı. İşçi güvenlik önlemi ile yere düşmekten son anda kurtuldu.



Mersin'de bir binanın dış cephesini boyayan işçi, iskele halatının kopmasının ardından emniyet kemeriyle havada asılı kaldı. Güvenlik önlemi ile yere düşmekten kurtulan işçiyi itfaiyeciler kurtardı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; sabah saatlerinde merkez Akdeniz ilçesi, İhsaniye Mahallesi'nde bulunan, Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi civarında yer alan bir apartmanın dış cephesini boyamak için iskeleye çıkan bir işçi büyük tehlike atlattı.

İskeleyi taşıyan 2 tel halattan biri, aniden koptu. Taktığı emniyet kemeri ile iskeleden düşürek beton zemine çakılmaktan son anda kurtulan işçi, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerince yere indirilip tedbir amaçlı hastaneye gönderildi. 

İsmi açıklanmayan işçinin iskelede asılı kaldığı anları, sosyal medya kullanıcısı Besim Askay fotoğrafladı ve 'İskele koptu, adam yukarıda asılı kaldı' notu ile paylaşıldı.

Meydana gelen olay, güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha ortaya koydu. 


Geri Dön