26 / 04 / 2024

Mersin'de kentsel dönüşüm bir fırsattır!

Mersin'de kentsel dönüşüm bir fırsattır!

Işkın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çimiş, kentsel dönüşüm ile ilgili hem Mersin’de hem de ülke genelinde önemli atılımların olduğuna dikkat çekerek, kentsel dönüşümün bir fırsat olduğunu söyledi.



Işkın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çimiş, geçmişte yapılan şehir planlarının ve carpık yapılaşmaların bugün itibari ile kentsel dönüşümü kaçınılmaz hale getirdiğini söyledi. Kentsel dönüşüm hem Mersin hem de Türkiye için bir fırsat olduğuna dikkat çeken Çimiş, “Kentlerin yeniden yapılaşması için yeni imar planları hazırlanıyor. Bu imar planlarına her ne kadar bazı kesimler tepki gösterse de, detaylı ve sağlıklı bir biçimde anlatıldığında bu işin kaçınılmaz olduğu görüşünde birleşiliyor. Bu noktada Kentsel Dönüşüm devreye giriyor. Böylece insanlar daha rahat yaşam alanlarına kavuşmuş oluyor” dedi.


Mersin de kentsel dönüşüm bir fırsattır!


2000 YILI ÖNCESİ YAPILAŞMALAR İÇLER ACISI DURUMDA

Geçmiş dönemlerde çarpık yapılaşma ve gecekondulaşmaya göz yumulduğu için bugün itibari ile kentlerin hem imar hem de yapılaşma anlamında ciddi sıkıntılar yaşadığına da dikkat çeken Çimiş, “2000’li yıllardan sonra planlı ve sağlıklı binaların yapımına başlandı. Bundan öncesi ise içler acısı durumda. En zor, en karamsar anlarda dahi projeler üretebilmek çözümlere ulaşmamızı kolaylaştıracak ve ileriye güvenle, ümitle bakmamızı sağlayacaktır. Bu bağlamda hem hükümetimizin hem de yerel yönetimlerin kentsel dönüşüme katkı sağlaması ve teşviklerle yatırımcının önünü açması gerekmektedir” şeklinde konuştu. 


Mersin İmece


Geri Dön