26 / 04 / 2024

Sezai Çimiş: Mersin'de kentsel dönüşüm şart!

Sezai Çimiş: Mersin'de kentsel dönüşüm şart!

Işkın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çimiş, yıllardır devam eden yanlışlar nedeniyle nefes alamaz hale gelen Mersin'de kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi.




Sıcak bir iklime sahip olan Mersin'de yanlış yerleşim nedeniyle kentin dağ ve deniz esintisini alamadığına dikkat çeken Işkın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Çimiş, yazılı açıklamasında; kentin adeta nefessiz kaldığını söyledi. 

Plansız büyüyen kentte çok sayıda sağlıksız binanın da bulunduğunu dile getiren Çimiş, hiç deprem olmadan yıkılan binaların kentte can aldığını anımsatarak, "Hızlı büyüyen Mersin'de yaşayan nüfus kent merkezinin belli yerlerine sıkışmış durumda. Son on üç yılda yapılan yatırım ve atılımlar Türkiye'yi ekonomik ve sosyal yönden ileriye taşıdı. 

Bu ilerleme hayatın her alanına yansıyor. Yaşam kalitesi artıyor, eğitim seviyesi yükseliyor. Bu olumlu tablonun devamı için, vatandaşların hayat standartlarının daha da yükselmesi için Kentsel Dönüşüm hamlesini başlatıldı. 

Bu hamleyle ülkemizde can ve mal güvenliği bakımından tehlike arz eden 6,5 milyon konut ve iş yerinin yenilenmesi sağlanacak.  Mersin'de de kentsel dönüşüm bir fırsat olarak değerlendirilmeli" dedi. 



Hakimiyet



Geri Dön