29 / 03 / 2024

Mersin'de metruk haldeki binaların yıkımı devam ediyor!

Mersin'de metruk haldeki binaların yıkımı devam ediyor!

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kentin estetiğini bozan, can güvenliğini tehdit eden ve madde bağımlılarının mekanı haline dönüşen terk edilmiş yapıların yıkımını sürdürüyor



Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, kentin estetiğini bozan, can güvenliğini tehdit eden ve madde bağımlılarının mekanı haline dönüşen terk edilmiş yapıların yıkımını sürdürüyor.

Yıkım çalışmaları kapsamında Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Bahçe Mahallesi 4605 sokakta bulunan ve belediye tarafından istimlak edilen bir yapıyı daha kontrollü bir şekilde yıktı. Yapının molozları ve çöp yığınları da bölgeden çıkarıldı. Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, metruk yapıların yarattığı risklere dikkat çekti. Türk, “Virane yapılar halkımızın can ve mal güvenliği için büyük tehlike taşımaktadır. Özellikle buraları oyun mekanına çeviren çocuklarımız yaralanmalarla karşılaşabilir. Belediye olarak bu tehlikeleri bertaraf etmek zorundayız. Yine madde bağımlılarının bu yapıları mesken edinmesi de halkımızda rahatsızlık yaratmaktadır. Bahçe Mahallesi'nde, vatandaşlarımızın yazılı başvurusu sonucu görsel açıdan da kirlilik yaratan metruk yapı ekiplerimiz ve iş makineleriyle yıkılmıştır ” dedi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yıktığı toplam metruk bina sayısının 144'e ulaştığını kaydeden Türk, “Halkımızdan gelen şikayet ve başvuruları en kısa zamanda değerlendirmeye alarak bu tür yapıların yarattığı riskleri ortadan kaldırıyoruz. Metruk yapılara sahip olan yurttaşlarımıza da çağrımız duyarlı davranmalarıdır. Bu yıkımlar sayesinde kentimizin estetiğini bozan unsurları da ortadan kaldırmış oluyoruz. Başvurular oldukça kaderine terk edilmiş virane yapıların yıkımını sürdüreceğiz ” diye konuştu.


Geri Dön