29 / 03 / 2024

Mersin'de yerel yönetimler yeni konut alanları açılmalı!

Mersin'de yerel yönetimler yeni konut alanları açılmalı!

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, "Mersin'deki mevcut yapılar artık ihtiyacı karşılamıyor. Onun için yeni konut alanlarının açılarak mevcut ihtiyacın karşılanması şart" dedi.



Suriye'de yaşanan iç savaş sebebiyle Mersin'e göç eden ve sayıları gün geçtikçe artan Suriyeliler yüzünden kentte ciddi bir konut sıkıntısı yaşandığını belirten TPD Şirketler Grubu Ayyıldız: Yeni konut alanları açılsın Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız, yeni konut alanlarının açılması gerektiğini belirtti. Kentteki mevcut konutların yavaş yavaş tükendiğini ve yeni konutlara ihtiyacın gün geçtikçe arttığını belirten Ayyıldız, "Ülkelerindeki iç savaş sebebiyle Türkiye'ye göç eden Suriyeliler özellikle Mersin'i seçerek kente akın ettiler. 


Sayıları da gün geçtikçe artan bu insanlar yüzünden kentte ciddi anlamda konut krizi yaşanmaya başladı. Kiralık ev sayısında ciddi anlamda düşüş sağlandı. Kendi vatandaşlarımız bile kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Bu durum konut ve kira fiyatlarında da ciddi bir artışa sebep oldu" dedi. Yaşanan bu sıkıntının yerel yönetimler ile birlikte ortak bir çalışma neticesinde çözülebileceğini söyleyen Ayyıldız, "Yerel yönetimler acilen yeni konut alanlarını açmalıdır. Yapılacak olan yeni konutlar ile kentteki ihtiyaç karşılanacak, yaşanacak sorunlar da en aza inecektir. Bunu bir görev olarak algılamak gerekir. Biz inşaat sektöründe ciddi yatırım yapan kişiler olarak bu görevi üstlenmeye hazırız" şeklinde konuştu.


Güney


Geri Dön