27 / 04 / 2024

Mersin'deki Çamlıbel Balıkçı Barınağı yenilenecek!

Mersin'deki Çamlıbel Balıkçı Barınağı yenilenecek!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nın yenilenmesi için proje çalışmalarına başladıklarını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''Mersin'e yakışır bir marina, park, yaşam alanı olması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin'in Akdeniz ilçesinde bulunan Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nın yenilenmesi için proje çalışmalarına başladıklarından bahsederek "İnşallah burasının su sporlarının da yapıldığı, iskele ilavesiyle tam donanımlı, Akdeniz'e, Mersin'e yakışır bir marina, park, yaşam alanı olması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz." şeklinde konuştu.

Karaismailoğlu, barınakta incelemelerde bulunarak Mersin Amatör Balıkçılar Derneği üyeleri ve esnafla sohbet etti.

Barınakta yapılacak proje hakkında konuşan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nı inşallah Mersin'e, Akdeniz Belediyesine yakışır şekilde elden geçirmek için proje çalışmalarına başladık. İnşallah burasının su sporlarının da yapıldığı, iskele ilavesiyle tam donanımlı, Akdeniz'e, Mersin'e yakışır bir marina, park, yaşam alanı olması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Akdeniz Belediyesinin tavsiyesi, görüşleri bizler için çok önemli. Onların görüşlerini de dikkate alarak güzel bir proje çıkacak inşallah. Proje bittiğinde sizlerle paylaşıp, olurunu aldıktan sonra inşallah inşaatını takip edip, bir an önce bitirip sizlerin hizmetine sunacağız."

Mersinlilerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla yatırımlarda bulunduklarını belirten Karaismailoğlu, çalışmaları yakından izlemek için bölgeye geldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan da son yıllarda barınağın canlılığını kaybettiğinin altını çizerek "Çamlıbel'i, Mersin'in cazibe merkezi haline getireceğiz, bundan emin olun. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız da bize destek veriyor, Allah ondan razı olsun. İnşallah burası son derece görkemli, cıvıl cıvıl, insanların çok rahatça gelip vakit geçirebileceği, eğlenebileceği bir mekan olacak." dedi.

Barınağın hemen yanında millet bahçesi yapıldığından bahseden Elvan, iki projenin entegre edileceğini sözlerine ekledi.

Bakan Karaismailoğlu, Karaduvar Balıkçı Barınağı'nı ve Mersin Valiliği'nde ziyarette bulundu.


Geri Dön