16 / 04 / 2024

Mersin'deki sentetik yüzeyli atletizm pisti çalışmaları sürüyor

Mersin'deki sentetik yüzeyli atletizm pisti çalışmaları sürüyor

Mersin'de yaklaşık bir yıl önce yapımına başlanan uluslararası standartlardaki sentetik yüzeyli atletizm pistinde, çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi



Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenişehir ilçesi Kocavilayet mevkindeki yaklaşık 54 dönüm alanda Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) standartlarında yapımına başlanan tesisin, sentetik yüzeyi ile kapalı pistinin tamamlandığını söyledi.

Çevre düzenlemesi yapılan pistin 1,5 ay içinde faaliyete geçmesinin planlandığını belirten Taşkın, "Mersin, atletizmle ilgili her türlü branşın yapılabileceği pist sayesinde barındırdığı potansiyeli harekete geçirecek" dedi.

İklim itibari ile yılın 4 mevsimi antrenman yapmaya elverişli olan Mersin'in, tesis sayesinde, yerli sporcuların yanı sıra yabancıların da tercih edeceği yerlerin başında geleceğini ifade eden Taşkın, şöyle konuştu:

"Hemen yanında bulunan konaklama binasının yanı sıra yüzme, futbol ve diğer atletizm branşlarına uygun Macit Özcan Spor Kompleksi ile 200 metre uzaklıktaki Avrupa standartlarında yapılan Yenişehir Spor Salonu, tesisin önemini bir kat daha arttırıyor. Bu sayede ulusal ve uluslararası organizasyonlara da herhangi bir sıkıntı çekmeden başarıyla ev sahipliği yapabileceğiz."

KAPALI ATLETİZM PİSTİ
Taşkın, tesis içerisinde kapalı atletizm pistinin de yapıldığını söyledi.

Pistin özellikle yağışlı günlerde atletlerin yağmur çamur demeden antrenmanlarını düzenli olarak yapabilmelerine imkan sunacağın belirten Taşkın, şöyle devam etti:

"6 kulvarlı 100 metre uzunluğundaki kapalı atletizm pistinin etrafındaki brandalar, yaz aylarında kurulacak motorlar vasıtası ile yaklaşık 3 metre açılarak, sporculara rahat antrenman yapma imkanı sunacak. Burada ayrıca, uzun atlama, kondisyon çalışmaları ile atletizm ve salon yarışmaları gerçekleştirilebilecek."

İçerisinde eğitim merkezi de yer alacak tesisin, Türkiye'nin en modern spor alanı olacağını vurgulayan Taşkın, şunları kaydetti:

"12. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engelli seçmelerinde yarı final koşan Mersinli milli sporcumuz Nevin Yanıt başta olmak üzere, diğer sporcularımız da artık hazırlıklarını kentimizde sürdürebilecek. Böylelikle
antrenman kalitesi artan sporcularımızın performansı gelişecek, buna bağlı olarak da dereceleri yükselecek.

Ayrıca, tesis sıkıntısı nedeniyle çocuklarını atletizme göndermekten çekinen aileler, modern tesisi gördükten sonra fikirlerini değiştirecek. Bu da kentte zaten var olan potansiyelin harekete geçmesinde doping etkisi yapacak."
AA


Geri Dön