18 / 04 / 2024

Mersin'deki tarihi konak kültür evi olacak!

Mersin'deki tarihi konak kültür evi olacak!

Mersin'in Silifke ilçesindeki 300 yıllık tarihi konağın kültür evi olarak açılması için çalışmalara başlandı



Mersin'in Silifke ilçesinde, yıkılmak üzereyken sahibi tarafından belediyeye bağışlanan 300 yıllık tarihi konağın kültür evi olarak açılması için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, 72 yaşındaki hayırsever Şerife Al tarafından bağışlanan konakta incelemelerde bulundu.

Geçmiş tarihi ve kültürü yansıtan bu konağı restore ederek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacaklarını ifade eden Öngel, "Silifke'mizde tarihi evlerin sayıları oldukça fazla. Ancak sahipleri uzun zaman önce bu evleri terk ettiği için yıkılmaya yüz tutmuş durumda" dedi.

Tarihi kültür evi olarak hizmete açacakları konağa "Süleyman-Hacıkız Gürsoy Konağı" adını vereceklerini belirten Belediye Başkanı Öngel, "Bu konuda proje müdürlüğümüz ve ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmaları sürdürüyor.

Silifke'de bu eve benzer çok sayıda tarihi ev bulunuyor. Bu evlerin de restore edilerek hizmete sunulması konusunda çalışmalarımız devam edecek. Tarihi ev sahiplerinin de bu konuda bize yardımcı olmalarını diliyoruz" diye konuştu.

Anne ve babası gibi kendisinin de o konakta doğup büyüdüğünü söyleyen hayırsever Şerife Al ise 300 yıllık bir geçmişi sahip olan konakta güzel anıları olduğunu dile getirdi.
AA


Geri Dön